Zinedine Zidane overtar Real Madrid etter Benitez sparkingen

Igår var det et aldri så lite jubileum for Real Madrids allmektige president Perez-han sparket sin 10.manager og ansatte i samme slengen sin 10. nye også- Zinedine Zidane.

Zidane spilte 227 kamper og scoret 49 mål for Real Madrid fra 2001 til 2006. I 2010 ble han rådgiver i klubben, før han i 2013/14-sesongen var assistenttrener under Carlo Ancelotti. Sommeren 2014 fikk han ansvaret for reservelaget Castilla, hvor nhan etter min mening ikke har imponert alt for mye som manager, med forbehold om at jeg ikke har detaljkunnskap om styrkeforholdene mellom lagene i Castilla.

Denne ansettelsen viderefører etter min mening i stor grad den «Galacticos» taktikken Perez har vært en tilhenger av hvor navn betyr vel så mye som hvorvidt mannen (trener eller spiller) faktisk passer til laget. ^Å sparke rutinerte trenere som f.eks Ancelotti og Benitez fordi de ikke tilfredsstiller høye-kanskje urealistiske- krav for å ansette en umerittert trener som Zidane er etter min mening et sjansespill.

På den annen side hadde ansettelsen av benitez aldri den helt store støtten blant verken spillere eller fans- at han er dyktig er det ingen tvil om, men han står for mange for en fotballstil de ikke vil ha i Real Madrid, som i likhet med Barcelona har et enormt krav ikke bare til seiersprosenten, men til selve spillestilen.

Det ryktes forøvrig også at Perez kontaktet Mourinho før ansettelsen av Zidane, men pga motstand fra deler av spillergruppen ble Zidane valgt.Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.