Trujillo – første fengselsstraff i Fifa-skandale

Hector Trujillo elsket for sin kamp for fotballen. Men han er nå hatet for å ha sviktet sporten, et hat som sitter dypt i en nasjon som lever og ånder for fotball.

Eksgeneralsekretær i Guatemalas Fotballforbund Hector Trujillo begynner i november åtte måneders soning. For første gang siden uroen i Det Internasjonale Fotballforbund (Fifa) brøt ut i mai 2015 med en rekke anholdelser, er det gitt en fengselsdom i skandalesaken.

Tidligere generalsekretær i Guatemalas Fotballforbund Hector Trujillo er blitt idømt åtte måneders fengsel ved retten i New York. Det skriver nyhetsbyrået AFP.

I juni erkjente han seg skyldig i to tilfeller av bedrageri i forbindelse med den store korrupsjonsskandalen, og onsdag falt dommen.

Han er dømt for å stå i ledetog med flere andre fra Guatemalas Fotballforbund for å ha mottatt store pengebeløp i forbindelse med salget av tv-rettigheter til landslagets VM-kvalifikasjonskamper.

Trujillo ble sammen med de andre gjerningsmennene et beløp som svarer til 2,5 millioner kroner fra et markedsfirma i Miami som til gjengjeld fikk rettigheter til Guatemalas kvalifikasjonskamper til VM i 2018 og 2022.

Hector Trujillo begynner soningen av dommen den 20. november. Han var generalsekretær fra 2009 til 2015.

Alvorlig forbrytelse

Dommer Pamela Chen kjøpte ikke påstanden om at Trujillo angrer handlingen sin dypt.

– Dette er alvorlige forbrytelser. Jeg tror at Trujillo angrer som følge av sin nye situasjon. Jeg er ikke sikker på at han angrer handlingene sine mot andre mennesker, sa dommeren ved domsavsigelsen.

Hector Trujillo forrådte den tilliten som andre mennesker viste ham, mener Chen.

– De forventet at du ville utføre jobben din med ære og i god tro. Men du har ødelagt folks følelser omkring fotball, sier dommeren.

Dommeren mener at Hector Trujillo faktisk har ødelagt befolkningens følelser for fotball.

– På noen måter har han ødelagt landet sitt. Fotball er nasjonens kjærlighet. Han har ødelagt sitt lands stolthet, sier dommeren om Trujillo.

Guatemala har aldri kvalifisert seg til en VM-sluttrunde.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.