Spillere i Bundesligaen blir minnet på coronaregler

Bundesligaen er åpent for spill igjen, men mye er forandret. Det er eksempelvis ikke tilskuere på plass og det skal ikke være kontakt mellom spillere, både før og etter kampene. I tillegg vil det være et fravær av barnemaskoter, som følger spillerne ut før kamp, og heller ikke de vanlige håndtrykkene mellom dommere og trenere. Spillerne har også fått beskjed om å ikke spytte på banen eller feire i nærkontakt med sine medspillere – men så lenge de får spille er det nok mange som er fornøyd.

Screenshot fra Haaland sin instagramkonto

Allerede brudd på retningslinjene
Det skulle ikke gå mange dagene før retningslinjene ble brutt. Bare tre dager etter åpning for spill, er det brudd på retningslinjene fra det tyske fotballforbundet. Over seks million så Herta Berlin vinne mot Hoffenheim, fra en sikker avstand, fordi dalle så kampen via TV-skjermen. D et som ikke kom så tydelig fram under kampen var hva helsemyndighetene i Tyskland tenkte. Det var nemlig flere brudd på de nyopprettede cornoareglene, hvor spillerne ikke levde opp til reglene om sosial distansering, men DFl (Tyske fotballforbundet) har uttalt det ikke blir noe etterspill. Vi du uansett reise til Tyskland (eller England) er det viktig å ha reiseforsikringen i orden gjennom kredittkortet eller enkeltkjøp.
Det som blir lagt vekt på, er hvor viktig det er med sosial distansering, men hvor enkelt er egentlig dette i fotball? Det får forbli et åpent spørsmål inntil videre, men at tyske spillere har hatt problemer med å innrette seg skal dert ikke være noen tvil om.

En ny tid
Det blir spennende tider fremover, og det kan godt være vi får se mange overraskelser i fotballens verden. Alle vet hvor viktig hjemmepublikum kan være under en fotballkamp, og med det totale fraværet av tilskuere vi ser nå, er det tydelig at dette vil gi en eller annen påvirkning. Det som i hvert fall er bra, er at fotballelskere verden over igjen får jevnlige drypp av fotballmål, jubel og fangleder.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.