Slik kan du dyrke fotballinteressen

Det er utallige måter man kan dyrke fotballinteressen sin på. Dette er noe veldig mange begynner med allerede som smågutter (eller småjenter)! I vår moderne verden dukker det stadig opp nye måter å dyrke fotballinteressen på. Hvis du for eksempel liker å høre på podkast, så kan du prøve å finne en podkast som handler om de nyeste aktørene i fotballverden.
Det er ikke uvanlig med podkaster eller nettsider som ramser opp de nyeste aktørene med jevne mellomrom. Når alt kommer til alt, så finnes det mange gode ressurser på dette området.
I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på de forskjellige måtene du kan dyrke fotballinteressen din på!

Spille fotball
Det er et enormt fokus på at barn i dag skal ha minst én fritidsaktivitet, altså noe de driver med på fritiden som ikke er skole. Denne fritidsaktiviteten bør helst være en aktivitet hvor barnet får muligheten til å møte andre mennesker og være aktiv. For veldig mange er fotball en slik aktivitet. Det er veldig mange som driver med fotball, og bakgrunnen for dette valget kan variere. Noen er genuint opptatt av sporten og har en drøm om å drive med det på profesjonelt plan etter hvert, mens andre gjør det kun for å henge med venner.
Å spille fotball er noe både jenter og gutter kan gjøre. Det finnes ingen begrensninger når det gjelder dette. Med det sagt, så spiller ikke jenter og gutter på samme lag eller mot hverandre – i hvert fall ikke i forbindelse med organisert fotball. Dersom dere også driver med fotball utenom treninger, står dere imidlertid fritt til å velge selv. Da er ferdigheter mye mer i fokus, og dette går ofte foran hvor vidt man er jente eller gutt.

Se på fotball på TV / Gå på kamper
Mange som er interessert i fotball liker også å se på fotball på TV eller å være til stede på fotballkamper.
Dette er en annen måte å dyrke interessen på. Hvis du fremdeles er relativt ny i gamet, så kan dette være en god måte å bli bedre på. Se på kampen, se hva som skjer og lær deg å analysere forskjellige spillsituasjoner. Og bruk dette når du selv befinner deg på en fotballbane.
Det er imidlertid ingen selvfølge at du liker å se på fotball bare fordi du liker å spille det. Så dette er absolutt ikke et must.

skillzy

Snakke og lese om fotball
Dersom du har noen i familien eller noen venner som også er interessert i fotball, så vil fotball fort bli et naturlig samtaleemne rundt middagsbordet hjemme og i vennegjengen.
Hvorfor man snakker og leser om fotball henger litt sammen med det å se på fotball (hvis man ønsker). Hensikten med det er å lære så mye som mulig – ved å sørge for at man eksponeres for sporten på forskjellige måter.

Delta på fotballreiser og fotballeir
Har du lest eller hørt om noe som kalles for «fotballreise»? Synes du at det høres interessant ut? Det er i så fall noe du også kan være med på!
Det er ikke uvanlig at et fotballag gjør forskjellige ting (for eksempel pante flasker eller selge toalettpapir) til inntekt for å kunne dra på en fotballreise. Du er nok ikke alene om å synes at det er litt ekstra kult. Husk at fotballreisen ikke trenger å være så lenge – dere kan dra til for eksempel Oslo i forbindelse med Norway Cup!
Eventuelt kan dere dra på fotballeir. Dette er dog sjeldent i regi av fotballaget. Men det arrangeres forskjellige fotballeirer rundt omkring i landet, for eksempel om sommeren, og da kan det være en god idé å dra på en slik leir. Da får du øve, lære mer om fotball og kanskje til og med få nye venner som forblir i livet ditt resten av livet!

Følg med på fotballrelatert innhold
Som nevnt innledningsvis kan du høre på fotballrelaterte podkaster. Det finnes mange slike der ute. Podkast er litt som å høre på lydbok. Og det er ikke sikkert at det er helt din greie, men da kan vi anbefale deg å sjekke ut YouTube i stedet. På denne plattformen finnes det mange fotballvideoer – både humoristiske og lærerike videoer.

Besøk en viktig by i sammenheng med fotball
Dette punktet er litt det samme som å dra på en fotballreise med fotballaget. Men du er ikke nødt til å ha et lag for å dra på en «fotballreise». Du kan også dra alene – eller sammen med familien hvis du også er interesserte i fotball.
Det finnes mange eksempler på byer som har vært viktig i forbindelse med fotball. Her er det egentlig bare opp til deg å bestemme hvor du vil dra. Hva med Liverpool, Manchester eller Madrid? Eller blir det litt for forutsigbart? Da passer kanskje Milano bedre? I så fall: God tur

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.