Rikard Norling ny Branntrener

Sportsklubben Brann

Sportsklubben Brann

Rikard Norling- Sveriges gulltrener 2013 er bekreftet klar som ny trener for Brann. Må bare si jeg ble litt satt ut av dette- Gulltrener fra Sverige overtar 8.plass plasserte Brann i regnbyen Bergen? (Joda-vi som har bodd der vet jo at Bergen er noe av det fagreste på jord, men det vet jo ikke andre!)

Etter å ha lest litt om lønnen forstod jeg da etterhvert hvorfor, Norling får omtrent dobbelt så mange norske kroner som svenske ved å bytte arbeidsplass. Det hadde de fleste takket ja til igrunn-og Brann ER jo potensielt et nordisk storlag-det må bare få komme ut liksom…… Norling kan meget vel være rett mann til jobben – kjent for offensiv underholdende fotball (Brann scoret i snitt 1.53 mål/kamp i 2013 sesongen, Malmø hadde et scoringssnitt på 1.87) og flink til å bruke unge spillere.

Veldig spennende-kan Brann utfordre FKH om posisjonen som vestlandets beste lag 2014 mon tro?

Rent umiddelbart virker dette som en kjempesignering av Brann, og definitivt noe som legges merke til i Skandinavias fotballmiljø!

Trenerkarriere toppnivå
År Klubber
2004 GIF Sundsvall
2005-2008 AIK
2010-2011 Assyriska FF
2011-2013 Malmø FF

AIK perioden:
Ledet AIk fra 1.div direkte til Allsvenskan i første sesongen. Året etter havnet laget på sølvplassen- 2 år etter nedrykk altså!

ASSYRISKA perioden:
Første sesongen til Norling i Assyriska havnet laget på 4.plass i Superettan, 2.sesongen ledet laget Superettan når Norling forsvant til Malmø…

MALMØ perioden:
I Malmø var Norling 3 sesonger og fikk helestatus- første sesongen ble det 4.plass, første hele sesongen-2012-ble det 3.plass og i 2013 ble det GULL til Malmø!

Litt interessant statistikk:
I hele sin trenerperiode på toppnivå har Norling en total seiersprosent på ganske nøyaktig 50% blank- til sammenligning hadde Brann denne sesongen 37% (11/30).
Malmø hadde 63% (19/30) i sin Gullsesong før Norling nå altså kommer til Bergen.

Det er kanskje ikke dumt å sikre seg sesongkort nå folkens!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.