Reisebrev fra Barcelona og Nou Camp

Noen vil kanskje si at det er litt drøyt å reise med en seks-åring til Barcelona for å være der i litt over 24 timer, men det gikk faktisk over all forventning! Hva gjør man ikke for å vise junior den største stadionen i Europa, med det som forhåpentligvis skulle være festfotball fra verdens trolig beste fotball-lag. Han ble jo i sin tid oppkalt etter Victor Valdés, ettersom det var den første personen pappa så på tv den dagen Viktor ble født, så det er klart denne dagen måtte jo komme en gang. Klart for Barça – Valencia på Camp Nou!

Vel, for å starte forfra, i vår fotballgale familie har kamper i fra la liga vært prioritert hver eneste helg så lenge jeg kan huske, og da spesielt kamper hvor Barcelona spiller. Etter å ha fulgt laget helt siden den forrige storhetstiden i 1995, og hvor det første møtet med hjemmebanen i Barcelona skjedde så tidlig som i 1996, i avskjedskampen til Bakero (hvor han til og med scoret) og Valladolid ble slått med 6-1, har det vært umulig å gi slipp på dette fantastiske laget.

Men nok om historie, dette skulle altså bli den første kampen til guttungen og han gledet seg i flere uker i forkant, som jo bare unger kan 🙂 Flybilletter var innkjøpt, kampbilletter var kjøpt inn i forkant og hotellet var bestilt. Normalt sett er det ikke noe problem å kjøpe billetter utenfor stadion på kampdagen, men ettersom Viktor skulle være med denne gangen så var det greit å betale litt mer for å være 100 % sikre på at vi kom til å sitte sammen. Normalt sett så ordner sånn seg altids inne på stadion, hvor folk er hjelpsomme med å bytte plasser hvis man vil det, men nok om det.

Buss BArcelona

Busstur i Barcelona Foto:Privat

Så til hotellet. Med en seks-åring med på sin første guttetur til Barcelona, kan metro og taxi etter kampen bli litt for slitsomt. I hvert fall ettersom kampen ble flyttet fra i utgangspunktet å starte klokken 20.00 til 21.30 som er etter hans vanlige leggetid. Vi valgte derfor Hotel Madanis via , på grunn av beliggenheten som er ca. 450 meter fra inngang 18 ved Travesia de Les Corts, utenfor Camp Nou. Hvis du aldri har vært på fotballkamp i Barcelona, så kan bydelen hvor Camp Nou ligger sammenlignes med litt lenger unna sentrum enn det Ullevål er i Oslo. Men beliggenheten til hotellet var i hvert fall helt perfekt! En taxi fra flyplassen tok oss til hotellet for 23 euro, og vi var framme på bare 20 minutter. Flybussen inn til Plaça Espanya eller Plaça Catalunya koster halvparten for to personer, og da hadde vi måttet gått langt for å komme fram til hotellet. Så hvis det bare er for å se fotball at dere reiser til Barcelona, kan Hotel Madanis absolutt anbefales. Prisen var 133 euro for en natt, litt dyrt kanskje, men hotellet har 4 stjerner og med bra standard og super beliggenhet er det verdt prisen.

Tips: Om kampen skal spilles på lørdag eller søndag bestemmes ofte ikke før en ukes tid i forveien, så ha det i bakhodet hvis du skal kjøpe flybilletter lang tid før avreise til Barcelona.

Så hva gjør man i Barcelona med en seks-åring mens man venter på at fotballkampen skal begynne? Hva blir vel bedre motatt en Burger King og toetasjers-buss? I hvert fall når man får klistremerker med fotballspillere fra la liga med en barnemeny på Burger King, og vi fikk sitte lengst fram på toppen av bussen. Den ene linjen med turistbussen , har holdeplass rett på oversiden av Camp Nou (der man går inn til «souvenirbutikken»), og kjører forbi de fleste severdighetene i byen, som Casa Batlló laget av Antonio Gaudí, som designet den kjente La Sagrada Familia og som også står bak Park Güell og mye mye mer i Barcelona. I tillegg får man se mye av byen med guide på headset om man vil. Hele turen tar nesten en og en halv time, så det ble kanskje i meste laget for en på seks år, men han var fortsatt fornøyd når bussturen var ferdig. I det vi går av bussen utenfor Camp Nou, er det fullt av folk og selgere som tilbyr drakter, skjerf og alt mulig annet som hører til fotballkampen. Så 58 euro fattigere, og 2 skjerf, en caps og en minidrakt rikere går vi til hotellet for å lade opp til kampen!

Nou Camp

Nou Camp Foto:Privat

Kampen starter 21.30, så 20.40 går vi fra hotellet. Framme på Camp Nou i løpet av 5 minutter, og når vi kommer inn til plassene våre så står allerede Victor Valdés ute på banen å varmer opp! Om ikke lenge kommer også Messi, Xavi og resten av laget ut på banen, og guttungen har allerede hatt stjerner i øynene siden vi kom inn! Litt dårlige plasser denne gangen siden vi bestilte tidlig, ser ikke ut til å affektere han som egentlig bare lurer på når vi kan gå ut på banen for å hilse på Victor Valdés og Messi 🙂

Camp Nou

Nou Camp Foto:Privat

Kampens høydepunkt ble nesten før dommern blåste i gang, når Andrés Iniesta viste fram premien som Europas beste spiller i 2012. For når kampen startet , ble dette en «litt» kjedelig affære i forhold til målsjanser og hva som er vanlig på en fotballkamp på Camp Nou. Adrianos supermål fra 20 meter i første omgang, traff for så vidt bra ettersom vi satt ved siden av målet han scoret i, men underholdningsmessig skjedde det ikke så altfor mye bortsett fra at dommeren var utrolig dårlig begge veier, og at Xavi var banens beste med sine vendinger, hælspark og glimrende passninger.

Nou CAmp

Nou Camp Foto:Privat

Valencia overbeviste ikke, bortsett fra et kanskje feilannulert mål, men at det ble tre poeng til hjemmelaget var i vår subjektive mening, fullt fortjent! Litt glissent på tribunen var det kanskje, for oppmøtet var ikke på mer enn 76.000, noe kanskje finanskrisen og arbeidsledigheten i Spania må ta skylden for.

Etter litt tapas, cola-light og oppsummering av kampen på MarcaTV på hotellromet, var det to slitne fotballfans som sovnet klokken 00.30 etter en lang dag. Før frokosten dagen etter kom spørsmålet; «kan vi ikke reise hit neste søndag også?» Så alt i alt må det sies å ha vært en vellykket tur!

Om forfatteren:
Artikkelforfatteren driver noen andre nettsider, og hvis du ikke er Barça-fan men holder med et engelsk lag, kan du lese mer her om kredittkort som har klubblogoen til enten Liverpool eller Manchester United foran på kortet, og som også har reiseforsikring inkludert om man skal reise på fotballtur. Liker du spansk fotball bedre enn engelsk, for du nesten vente til Barçakortet eventuellt kommer til Norge!

Les mer om fotballtur til Barcelona

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.