Polsk Super-Cup finale flyttes utenlands

Polsk Super Cup-finale flyttes utenlands
Ekstraklasa, det polske fotballforbundet, ser på mulighetene for å å flytte den neste Super Cup-finalen til et annet land i Vest-Europa, for å ha muligheten til å få enda større sponsorinntekter. Det antas at Ekstraklasa ser på muligheten for å få et gamblingselskap som sponsor for finalen. Organisasjonen håper at dette vil både øke polsk fotballs profilering i resten av Europa, og samtidig sørge for økte inntekter i årene som kommer.

Den forrige Super Cup-finalen ble arrangert i 2012, og det hender at finalen ikke blir arrangert. Siden starten i 1980, har Super Cup-finalen blitt arrangert 26 ganger.

I Polen er myndighetene svært bestemte på å nekte gamblingselskaper i å sponse og reklamere for polske sportshendelser. Det virker som om Ekstraklasa er overbeviste om at å flytte kampen utenlands er den beste måten å øke inntektene sine på, og samtidig gjøre en sponsoravtale med et utenlandsk spillselskap mulig.

Boguslaw Biszof, Ekstraklasas administrerende direktør, sa i et intervju med lokalavisen Przeglad Sportowy: ”Jeg kan bekrefte at vi har innledet samtaler med tanke på å flytte Super Cup-finalen utenlands. Vi ser kun på land med store polske innvandrere på som aktuelle.” Avisen antar at England og Irland vil være to naturlige arrangørland for finalen, siden det bor svært mange polske innvandrere i begge disse landene. Til Polens bortekamp i VM-kvalifiseringen mot England, møtte utrolige 20 000 polske fans opp på Wembley Stadion i London.

Przeglad Sportowy sier at Tyskland også kan være et mulig land for arrangementet. Tyskland grenser til Polen og mange av landets innbyggere er polsk eller har polske aner, noe blant annet Borussia Dortmund har merket på oppslutningen med sine polske spillere.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.