Parma har ikke råd til å arrangere kamp- krise i Serie A

Parma altså-klubben de av oss med hår på haka husker fra flotte prestasjoner i Europa ikke altfor mange år tilbake. Nå er klubben visst nok kjøpt opp av en Giampietro Manenti og hans bedrift Mapi Group. Problemet er visst at han har ikke penger. Kjører rundt i en Skoda og firmaet er verdsatt til noen titusener. Flere millioner skulle vært kommet inn senest 16.februar. 20 februar er ingen penger innkommet. Helgens kamp er utsatt/avlyst (sprikende rapporter) og mye tyder på at Parma er fullstendig rævkjørt, de kan ikke betale strømregningen og det går mot nedrykk og det som verre er i full fart… Manenti kjøpte klubben for 1 euro-men fikk med en gjeld på nærmere en milliard på kjøpet.

I føste omgang nå dreier det seg om at det ikke er betalt lønninger til f.eks spillere og sikkerhetspersonell på stadion på 8 måneder- i et litt lengre perspektiv forfaller det store lån de neste ukene-og lite tyder på at Parma kan betale. Det betyr enten en «styrt konkurs» og nedrykk til Serie B, men mest sannsynlig full konkurs og 4.divisjon-og parma er ikke Juventus for å si det sånn.

For Serie A betyr det jo selvsagt krise- det er fortsatt 15 runder igjen av sesongen-det er to alternativer som nevnes:

1. Alle Parmas kamper 2014/2015 strykes
2. Alle resterende kamper for Parma settes til 0-3 tap for klubben. Slik jeg har forstått det er dette det som skjer når over halve sesongen er spillt før laget går konkurs, som nå.

Dette vil jo slå forskjellig ut- Roma klarte bare 0-0 mot Parma i helgen og vil nok hate å se de av konkurrentene som ikke har 2 kamper mot Parma få en gratis 3-0 i den kampen…

Parma ligger forøvrig sist i Serie A med bare 10 poeng etter 23 kamper.

Kilder:
http://bloggar.expressen.se/tuttobalutto/2015/02/20/655/
www.goal.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.