Oppsummering Premier League 2009/2010

chelsea

Chelsea Football Club

Da er sesongen over og det er tid for en kort oppsummering fra fotballmoro.no

Vi begynner nederst, med nedrykkslagene:
Hull
Burnley
Portsmouth

Ingen overraskelser her, P`mouth fikk ikke mye sjans med det økonomiske rotet men ikke overraskende uansett.

Så tar vi et langt hopp over alle lagene mellom nedrykk og Europa-kvalifisering- og så kommer årets største? overraskelse:

Europaliga-kvalifiserte lag
5. Manchester City
6.Aston Villa
7.Liverpool

Årets Premier League ga oss 2 store overraskelser- Liverpool det ene av dem. Riktignok var det ikke overraskende at laget ikke var i tetkampen etter salgene de gjorde før sesongen men allikevel- at de skulle slite med å klare 7.plass og kvalifisering til Europaliagen, det var overraskende. Jeg blir ikke overrasekt om dette betyr STORE problemer for Liverpool- spillere som Torres og Gerrard kan ikke kaste bort sine beste fotballår med å spille i mellomsjiktet i England og ikke delta i Champions League, og økonomien er som vi vet skakkjørt allerede- og nå mister de CL-inntektene……

At City med sitt nye mannskap klarer en 5.plass er som forventet, sterk prestasjon av Aston Villa også, mye takket være John Carew som har scoret 18 mål på 27 kamper for klubben.

Champions League kvalifiserte lag og vinner:
1.Chelsea
2-Manchester United
3.Arsenal
4 Tottenham

Her finner vi det andre store overraskekelseslaget fra denne sesongen- Tottenham er klar for kvalifisering til Champions League etter en fin-fin 4.plass, de var ikke langt unna direkte plass og bronse heller! Spillere som Dawson, Bale,Defoe,King mfl har virkelig imponert meg og andre denne sesongen, blir spennende å se dem i Europa-og kanskje Cl- neste sesong!

Det er ikke overraskende at det sto mellom Chelsea og Manchester United denne sesongen, og etter min mening var det fortjent at Chelsea vant. De har vært stabile, særlig hjemme, og har hatt en offensiv fotball stort sett hele veien. De endte på utrolige 103 mål bla etter en oppvisning i siste kamp med 8-0 mot stakkars Wigan. Det er 17 flere mål enn MAnchester United, og de har en målforskjell på +71 mot MU sin +56. Fortjent seier til Londonlaget, fotballmoro.no gratulerer 🙂

Toppscorer i denne sesongen Premier League ble Didier Drogba med 29 mål, foran Rooney med 26. (Drogba med hattrick siste kampen).

En flott sesong har det vørt, men årets høydepunkt…ja vi vet det alle sammen… BADEBALLMÅLET!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

8 Comments on Oppsummering Premier League 2009/2010

 1. Ja de tungtveiende argumentene til MU fansen her har meg helt på gråten gett 🙂

 2. steffen // 11/05/2010 at 6:50 am //

  Legg ned bloggen din «Barca-gutt».

 3. Jeg tror kanskje faglige miljøer ville reagert litt på din bruk av begrepet «bevist» her men , dersom du må lure deg selv ved å skylde på dommerne og påstå jeg er Chelsea-fan så for all del-jeg skal ikke ta fra deg gleden 🙂

 4. Nok en feil;

  «Og man har visst fort glemt f.eks overtidsminuttene mot City når man skal kommentere dommertabber ja…»

  Sjekk det opp du, det er bevist at det ikke ble lagt til for mye når man regnet inn jubelscener fra City og skader.
  Godt forsøk dog, både det og å prøve å skjule at du er skap-Chelsea fan.

  Faktum er: Hadde videodømming fantes og/eller dommerne gjort jobben sin så hadde:

  1) Chelsea ikke fått gullet (ordet fått er bevisst)
  2) Drogba blir ikke toppscorer
  3) De setter ikke scoringsrekord

 5. Jeg er ikke Chelsea-tilhenger- jeg er BArca-gutt og ikke særlig glad i Chelsea egentlig.(Henger litt igjen fra Barca-Chelsea i Mourinho-tiden) Men når Chelsea har satt ny scoringsrekord og har flest poeng skal man vel være relativt fotballblind for å ikke være enig i at det er fortjent.

  Men at ManU fansen skulle følge opp Ferguson og klage på dommeren er vel ikke overraskende, dommersutring er viktigere enn spillet der i gården for enkelte.

  Og man har visst fort glemt f.eks overtidsminuttene mot City når man skal kommentere dommertabber ja…

 6. Du tar dessverre feil når du sier at det var fortjent.

  Studerer du poengen til Chelsea i de 2 6-poengs kampene mot United vil du se at de faktisk har fått servert tittelen av dommerne.

  På Stamford Bridge begås det 3(!) feil i èn og samme situasjon som gir de seiersmålet seint i kampen:

  1) Det skulle aldri vært frispark
  2) Drogba river ned Evens når det blir slått inn
  3) Drogba står i solerklar(!) offside når ha får ballen

  Hvordan 4 stk. dommere klarer å overse dette lukter rubler og/eller inkompetanse. Uansett, en direkte årsak til at Chelsea vinner da de får 3 poeng istedet for 1, og Man Utd får 0 istedet for 1. Altså 3 poeng i favør Chelsea på bare EN kamp..men en akk så viktig kamp.

  Som om dette ikke er nok…dommerne klarer jaggu meg å rote det til i det motsatte oppgjøret på Old Trafford med akkurat samme favør til Chelsea (og Drogba scorer nok et offside mål). Samler vi opp disse dommertabbene og poengene er det faktisk hele 6(!) poeng som går i favør Chelsea på kun TO kamper som betyr alt for hele sesongen.

  Chelsea vinner til slutt med 1 fattig poeng, men hadde dommerne gjort jobben sin ville Man Utd ha vunnet 2 runder før slutt.

  Rooney hadde da også stått som toppscorer (da det er svrt tvilsomt at Chelsea/Drogba bøtter innpå de siste kampene som nå når de ikke har noe å spille for lenger) og sesongen til Man Utd er totalt sett helt OK (med ny PL rekord osv osv).

  Jeg tror årets sesong er en god ambassadør for at videodømming bør innføres. Trenerne bør få 1 mulighet i hver omgang til å stoppe spillet og be om videodømming. Tar de feil første gangen er det gult kort, tar de feil andre gangen er det rødt kort og bot…men har de RETT; ja da vinner jo Man Utd ligaen i år da.

  Det er et faktum ingen kommer utenom, uansett hvor stor Chelsea fan man er 🙂

  Sånt sett gir det nok en liiiiten bismak å vite at laget ditt eeeeegentlig ikke var best, men fikk alikevel gullet 😉

 7. Ups, rettet-gikk litt fort her 🙂

 8. ukjent // 09/05/2010 at 9:58 pm //

  Liten rettelse.
  5. Manchester City
  6.Liverpool Riktig plass 7.
  7.Aston Villa Riktig plass 6.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.