Oppsummering -målrik start på Champions League 2013/2014

Zlatan Ibrahimovic PSG

Zlatan Ibrahimovic PSG

Endelig- vel er det trist at sommeren er over og høsten er på full fart inn over landet- men samtisig betyr det at det ypperste i verden hva klubbfotball angår igjen er på plass på skjermen i sene kveldstimer! Jeg tror de fleste er enige med meg at etter første dag igår 17.september så er listen lagt svært høyt hva underholdning angår….. 8 kamper-30 mål- 3.75 mål pr/kamp i snitt-ingen kamper under 2 mål…… helt fantastisk! Her kommer en kjapp oppsummering og mine egne tanker rundt resultatene:

Galatasaray-Real Madrid 1-6

7 mål i en herlig fotballkamp- jeg så kampen og når en tenker på at det endte 1-6 virker det kanske rart å si det, men etter en halvtime burde det nesten stått 2-0 til vertene…. Sjanser ble ikke omsatt i mål og etter hvert fikk Real madrid fart på det offensive spillet og Ronaldo-og kampen var kjørt litt uti 2.omgang. Hattrick på Ronaldo som allerede seiler opp som favoritt til å gjenta toppscorerbragden fra ifjor…ihvertfall til vi får se hva Messi og Neymar finner på ikveld!

Manchester United-Bayer Leverkusen 4-2
Denne seieren var nok veldig betryggende for Moyes, ManUtd er alltid favoritter hjemme, men mange var nok litt nervøse ettersom de tyske lagene jo har levert formidabelt siste 2 årene og litt usikkert har det vært for de regjerende ligamesterene i starten av sesongen. 2 mål på Rooney var nok også fint for alle parter etter spekulasjonene i sommer.

Real Sociedad-Shakhtar Donetsk 0-2
Sociedad var min oddsfavoritt før kampene igår. At det ifølge rapportene var nærmest ran på flomlyst stadion at kampen endte 0-2 hjelper verken min tippekonto eller Sociedad som nok svært gjerne skulle hatt poeng i denne første kampen på hjemmebane. Overraskende tap etter de sterke kvalifiseringskampene mot Lyon (0-2/2-0) og selv om et er tidlig å si noe etter 1/6 kamper føler jeg Sociedad gjør veien videre nokså bratt med tapet her…

København-Juventus 1-1
Jeg vil ikke kalle det en bombe- men at Ståle Solbakken og FCK etter en meget rufsete seriestart klarer poeng mot Juventus var nok kveldens overraskelse for meg og mange med meg. Veldig moro for Ståle, og det gir et godt utgangspunkt for 2.plassen i gruppen som nok er det aller beste FCK kan håpe på…. Juventus viste tidvis i kampen også-selv om det endte 1-1, at her er det klasseforskjell. FCK sin keeper er dagens, ukens og månedens helt i den danske hovedstaden.

På spørsmål fra VG, om når han sist så så bra keeperspill, svarte Solbakken:
– Det må ha vært Arne Gjemshus for Grue da de slo Raufoss 4-2 i 1976!


Benfica-Anderlecht 2-0

Et normalt hjemmesterkt Benfica gjør jobben som forventet mot et av de antatt svakeste lagene i årets turnering, ingen overraskelser her, og gruppen er fortsatt vidåpen om man ser bort fra favoritter PSG

Champions League

Champions League

Olympiakos-PSG 1-4
Motta med 2 mål, Zlatan med sjelden straffebom og PSG er på god vei mot en forventet 1.plass og avansement fra den relativt svake gruppe C, alt som forventet altså.

Bayern Munchen-CSKA Moskva 3-0
Et stort press på pep Guardiola denne sesongen etter at Bayern vant treblen ifjor-men etter 4-1-0 5 første i Bundesliga og med en fin 3-0 seier i første CL kamp har han nok vist såpass at presset minker litt. Forventet solid hjemmeseier altså, og det er en styrke for Bayern at de har mange målscorere… Bayern er helt klart en av favorittene til å løfte pokalen i mai i år igjen…

Viktoria Plzen-Manchester City 0-3
Skal City endelig komme forbi Europa-komplekset sitt nå som de har fått Pellegrini bak rattet? Nå skal riktignok ikke tsjekkiske Viktoria Plzen være en målestokk for milliardbunken City sendte på banen, men 3-0 seier borte er uansett et resultat som viser at City blir å regne med i årets turnering etter min mening.

Link: Gruppeoppsettet Champions League 2013/2014

Kom gjerne med innspill i kommentarfeltet!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.