Oppsummering gruppespillet Champions League 2014/2015

UEFA UEFA

Gruppespillet for Champions league 2014/2015 er over, og det er på tide med en kort oppsummering- mine tanker rundt gruppespillet etter gruppeoversikten:

Gruppe A
Atletico Madrid 13p
Juventus 10p
Olympiakos 9p
Malmø 3p

Som forventet Atletico og Juve videre, men det holdt hardt for Juventus. Malmø kan le hele veien til banken selv om det «bare» ble 3p (hjemmeseier mot Olympiakos).

Gruppe B
Real Madrid 18p
Basel 7p
Liverpool 5p
Ludogrets 4p

Real Madrid surfet gjennom gruppen, 6-0-0 og 16-2 i målforskjell. Liverpool derimot- endte med å bli slått ut av et minilag (ihvertfall økonomisk) fra Sveits. Bare 1p over 2 kamper mot sveitserne ble for lite. Pinlig for YNWA, gøy for Sveits og Basel.


Gruppe C
Monaco 11p
Leverkusen 10p
Zenith 7p
Benfica 5p

Tett gruppe dette, men jeg tror ikke Monaco og Leverkusen overlever neste runde….

Gruppe D
Dortmund 13p
Arsenal 13p
Anderlecht 6p
Galatasaray 1p

Forventet avansement for Dortmund og Arsenal- Wenger har nå rekorden i smamenhengende avansement i CL! Dortmund sliter i Bundesliga men imponerer i CL. Arsenal skulle nok gjerne ha førsteplassen, jeg tror de ryker mot f.eks Bayern, realMadrid og Barcelona for å nevne de tre største favorittene de kan møte neste runde…Gruppe E
Bayern Munchen 15p
Manchester City 8p
Roma 5p
CSKA Moskva 5p

Bayern enkelt videre, og laget alle vil unngå neste runde….. City imponerte-sikret avansement borte mot Roma siste kamp uten Aguero, Yaya og Kompany på banen. Sterkt! Ellers husker vi jo godt Bayerns 1-7 seier borte mot Roma i denne gruppen…

Gruppe F
Barcelona 15p
PSG 13p
Ajax 5p
Apoel 1p

Som forventet, Barcelona og PSG videre, gruppeseieren ble avgjort i siste kamp når Barcelona slo PSG 3-1 på hjemmebane. Viktig mtp potensielle motstandere neste runde…. Barcelona gruppevinnere for 6 år på rad eller noe sånt nå….

Gruppe G
Chelsea 14p
Schalke 8p
Sporting 7p
Maribor 3p

Chelsea på crusekontroll gjennom gruppespillet igjen, Schalke videre etter en meget viktig 0-1 seier borte mot Maribor i siste kamp. Den scoringen betydde endel millioner!

Gruppe H
Porto 14p
Shakhtar 9p
Athletic Bilbao 7p
Bate 3p

Porto favoritt her, men mange hadde nok trodd at Athletic Bilbao skulle slå følge med dem videre. porto er kanskje enkleste gruppevinner å trekke sammen med Monaco, mens Shakhtar vil være drømmetrekning for alle gruppevinnerne etter min mening…

Oppsummering:
Favorittene videre-som alltid, lite unntak kanskje for Liverpool og Athletic Bilbao, men det er jo kjekkt at det kommer en underdog eller to med videre-jeg tenker kanskje da særlig på Basel. Ser vi på nasjonene er det jo ikke uventet de store ligaene som dominerer:

Tyskland: Bayern Munchen, Dortmund, Leverkusen og Scalke. Alle 4 videre-sterkt!
Spania: Atletico Madrid, Barcelona og Real Madrid- dette er et sterkt felt gett…
England: Arsenal, Chelsea og Manchester City
Frankrike: Monaco og PSG
Ukraina: Shakhtar
Sveits:Basel
Portugal: Porto
Italia: Juventus

At tyngdepunktet i Europa er dreid mot Spania og Tyskland de siste årene er det ikke lenger mulig å være uenig i, dominansen i CL er for stor. Litt trist å se Italia som såvidt får med sitt beste lag Juventus… jeg svaner litt lag som Milan og Inter i det beste selskap….. Det er allikevel ikke verre enn at de 16 lagene kommer fra 8 nasjoner!

Konklusjon:
Favorittene er fortsatt favoritter, og Bayern Munchen, Chelsea, Real Madrid og Barcelona er kanskje lagene som ser sterkest ut.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.