Messi returnerer til skrekkbanen når Barcelona møter PSG

Hva: Champions League 2014/2015 gruppespill 2.kamp
Hvor: Parc des Princes Paris
Kampstart: kl 20:45
Tv kanal: Viasat Fotball

Det er 2.april 2013. Messi er i sitt livs form og har over en lengre periode spilt fotball på et nivå ingen har gjort før ham-og kanskje gjør ingen det etter ham heller-inkludert ham selv. For etter å ha scoret i det 38.minutt var Messi igjen på vei mot PSG sitt mål- når noe lugget. Messi tok seg til låret-og ble byttet ut i pausen. Hamstringskade. Messi spillte bare 5 av de resterende 12 kampene for Barcelona den sesongen, og uten Messi (han spillte bortekampen som en skygge av seg selv og burde åpenbart aldri vært på banen) ble Barcelona feid ut av Bayern Munchen i semifinalen i CL med 7-0 sammenlagt. (I den formen Bayern var hadde de nok vunnet uansett forøvrig, misforstå meg rett!)

Messi

Det neste året slet Messi fortsatt med skaden-eller et par nye skader, litt etter hvordan man ser det. Joda-han spillte nokså mange kamper og hadde flere mål/assist enn de aller aller fleste-men helt Messi var han ikke. Dette varte helt til VM i Brasil- da blomstret han litt til igjen- og hadde spillere som Aguero, Higuain mfl vært på topp i det VM skulle Tyskland fått slite mer for gullet sitt-Messi var uansett igjen åpenbart på vei opp.

Denne sesongen har vi sett klare tegn til at gamle Messi er på vei tilbake. Han jobber nok bittelitt mindre bakover enn han gjorde for 3-4-5 år siden, og toppfarten/rykket er kanskje et bittelite knepp ned-men med Messi er bittelitt dårligere fortsatt best. Status på Messis 7 kamper sålangt i år er 5 mål og 7 assist, dvs 1.7 poeng(mål+assist) pr kamp. Fortsetter han det snittet tar han tilbake kronen som Ronaldo fikk låne forrige sesong. Etter min mening- som nokså subjektiv Barcelona og Messi tilhenger riktignok- så kommer Messi sammen med Neymar og etterhvert Suarez til å dominere fotballen i både Spania og Europa denne sesongen. Du leste det her først!

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.