Martin Ødegaard til Real Madrid -noen tanker

De to tidligere dyreste spillerne i fotballhistorien. På samme lag. Samtidig.

Det er ikke 100% bekreftet enda men nå er det såplass klart at jeg føler jeg kan mene noe om saken. Ikke at det er behov for det- så mange meninger og spaltemeter denne saken har fått allerede kunne man kanskje like gjerne ikke sagt noe-men jeg liker nå å ha en meninmg om det meste. Først litt kjapp bakgrunnsinfo:

Martin Ødegaard debuterte på øverste nivå for Strømsgodset 2014 sesongen- han spilte 23 kamper, scoret 5 mål og hadde flere assist i tillegg til at ha generelt imponerte. 2014 debuterte han også for A-landslaget og ble den yngste som har spillt i en EM-kvalifisering. Hypen ble enorm og sommer/høst/vinter har det både vært mye speiding på MØ- samt at han og faren har besøkt de fleste storklubber i Europa inkludert Manchesterklubbene, Bayern Munchen og Barcelona. Nå går han altså til Real Madrid. Detaljene er ikke offentliggjort-det blir de nok ikke heller men dette virker å være hovedtrekkene:

*Martin får kontrakt på ca 3.5 år
*Martin får ca 20 mill i årslønn første året
*Martins far får jobb i Real Madrid
*Strømsgodset får ca 30 millioner nå-kan øke til opp mot 70 millioner

Spørsmålet alle stiller seg er- er Real Madrid den beste klubben for Martin Ødegaard? Et avgjørende moment for det er draktnummeret-det høres triviellt ut men får han nummer 16-som ryktet sier- kan han ikke spille for B-laget under Zidane i spansk 3.divisjon denne sesongen. Og med et Real Madrid ute av cupen og i knallhard kamp i både serie og CL er det litt vanskelig å se for seg noe særlig med spilletid-om noe egentlig- på A-laget. Da er utlån mest aktuelt-og da begynner det allerede å skurre litt ved valget. Etter min vurdering er et høyere draktnummer og spill på B-laget-kanskje med treninger delvis med A-laget mer aktuelt for vårsesongen nå, men da kan han ikke få drakt 16 altså. Uanett er ikke det et steg ned fra Tippeligaen det heller, og å trene under Zidane er ingen særlig prestisjenedtur heller vil jeg tro….

Martin kunne også gått til Ajax-som har en unik historie mtp å få frem unge talenter som senere går til de største klubbene. Han hadde tilbud fra Bayern Munchen-som med sin overlegne ligasituasjon ville stått nokså fritt til å gi ham førstelagsfotball allerede denne våren. Ikke minst hadde vi Barcelona- som har et uovertruffent ungdomsakademi, og et B-lag som spiller i 2.divisjon, et nivå over Real Madrids B-lag og med et nivå som matcher de fleste toppseriene i Europa utenom de største. (her må nevnes at etter at sagaen begynte har Barcelona fått transfer-ban bekreftet).

På den annen side- det er Real Madrid-mange vil nok protestere-særlig fansen til Manchester United, Bayern Munchen og verdens mest populære klubb Barcelona målt i antall fans- men totalt sett (økonomi,fans,trofeer osv) så er altså Real Madrid verdens største klubb. Man får normalt ingen sjanse til å engang delta på en trening. Og så har de her hentet en norsk 16-åring i privatjet for at han skal delta på en trening med verdens neste beste fotballspiller(hahm-eller beste…) og se en fotballkampkamp med presidenten.

Vet Dere-da sier man faktisk ja. Leverer man-fantastisk. Leverer man ikke-nei vel, å ha vært et år eller to i Real Madrid i tenårene trekker ikke ned noen CV-uansett.

Og for meg som fan av spansk fotball-og Barcelona (ikke veldig godt skjult det kanskje)- er det ihvertfall en positiv ting-dette vil gi MYE mer oppmerksomhet til La Liga i Norge, mye mer enn Carew, Olsen, Eggen osv noen gang var i nærheten av å skaffe!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.