Martin Ødegaard og Real Madrid Castilla på norsk TV

Nå har vel de fleste fått med seg at Martin Ødegaard har gått til Real Madrid -og at han skal spille for «reservelaget» altså Real Madrids andrelag som heter Real Madrid Castilla. Det som er litt viktig her er å huske at i Spania spiller ikke reservelagene i en egen liga-de deltar i seriesystemet! Slik ser de øverste 3 divisjonene i Spania ut:

Primera Division
Segunda Division
Segunda Division B 1-4

3.divisjon er altså delt opp i 4 avdelinger, litt som norsk 2.divisjon er delt opp. Real Madrid Castilla spiller i Segunda Division B avd.2. Som de fleste andre var jeg nokså blank på dette, så jeg har samlet litt kjapp info her- nokså interessant ettersom vi jo får se kamper fra denne divisjonen på norsk TV nå-mer om det litt lenger ned. Slik er tabellen i Segunda B 2.avd før Real Madrid Castilla spiller senere idag:

1.Real Madrid Castilla 12-5-6 41p

2. Huesca 11-7-5-40p
3.Real Union 11-7-5 40p
4. Bilbao Athletic 10-8-5 38p
5. Guadalajara 10-8-5 38p
6. Barakaldo 11-6-8 38p

Tett i toppen altså, det er to lag på 36p også. RM Castilla startet svakt, men har nå 6-3-1 siste 10 kampene og leder an i kampen om opprykk.

Martin Ødegaard

Stallen til RM Castilla består i all hovedsak av spillere i alderen 20-22 år, det er noen få tenåringer på laget, Ødegaard er yngst med sine 16år. Det er klart fleste spanjoler i laget, men noen utlendinger er det og Martin har en «nordisk» lagkamerat i finske Eero Markkanen, en 23 år gammel spiss. La oss heller ikke glemme at RM Castilla trenes av Zinedine Zidane, en trener som nok har mye å lære en ung offensiv midtbanespiller!

Ødegaard har allerede «debutert» for sitt nye lag, i en vennskapskamp hvor han spillte 60 minutter. Han var involvert i et mål og etter rapportene spillte han bra før han ble byttet ut. Mye tyder på at han idag får sin offisielle debut, i RM Castilla sin hjemmekamp mot Bilbao Athletic, som altså ligger på 4.plass, 3p bak RM Castilla. Toppkamp altså, og jeg er ikke sikker på om han starter denne kampen så raskt etter at han har begynt å trene med laget. Jeg tror uansett vi får se ham på banen-og til manges glede- dette får vi evt se på skjermen her oppe i steinrøysa! TV2 har tatt grep og sikret seg rettigheter-kampen sendes på TV2 Sportskanalen kl 15:30 idag (studiosending) med kampstart kl 16:00. Mitt tips er at han starter på benken og får 45-25minutter avhengig av kampbildet.

Så i påvente av at han kanskje kanskje kanskje kan få et lite innhopp i CL eller i serien dersom resultatene gir åpning for det, kan vi fremover følge hans utvikling under Zidanes ledelse!

Kilder:

Petter Velands ypperlige blogg om spanske B-lag/akademifotballen i Spania før overgangen var klar
www.altomfotball.no
www.realmadrid.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.