Love United Hate Glazer

De fleste har vel etterhvert fått med seg at store deler av ManU fansen ikke er overbegeistret for Glazer-familiens eierskap i klubben. Gjelden og behandlingen av ManU som et rent finansiellt foretak er mye av årsaken til det. Protestene har økt kraftig denne sesongen, og protestaksjonen har nå over 130 000 medlemmer. Grønt og gult er i ferd med å overta for rødt på tribunene og bannerne lar seg ikke lenger skjule. (Supporterne bruker grønt&gult fordi det er fargene til ManU i starten, når klubben het Newton Heath)

En gruppe rike investorer kalt «De røde ridderne»(Red knights») prøver å få kjøpe ManU fra amerikanerne.

Onsdag fikk supporterne drahjelp av Beckham som plukket opp et grønngult skjerfetter CL kampen mot Milan. (Det er vel ingen som tror på at han ikke gjorde det bevisst…) ManU gjør det de kan for å kvele protestene spillerne får ikke uttale seg, bannere og supportereffekter forsøkes skjult osv….. At Beckham kanskje er den siste personen man burde bruke som et symbol i kampen mot kommersialisering av fotballen tror jeg ikke ManU fansen bryr seg om, det er tross alt Beckham vi snakker om.

Så er spørsmålet da- klarer supporterne dette? Slik det er nå-er jeg fristet til å si nei. Skal de overbevise amerikanerne må de overbevise lommeboka deres. Det hjelper ikke om 5000 hardcorefan ikke går på kamp når det står 50 000 skandinaver mfl klare til å fylle setene på OT. Og sålenge ManU drar inn penger, vil ikke Glazer selge- forståelig nok.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.