Klarer Barcelona seg uten Lionel Messi?

FC BARCELONA

FC BARCELONA

Lionel Messi gikk som kjent for de fleste av banen med skade etter bare 20minutter 10.november i kampen mot Real Betis. Nå er det klart at det er nok en hamstringskade som stopper argentineren, og han er ikke tilbake på fotballbanen før over nyttår. Hve betyr dette for Barcelona-kan de holde ledelsen i Primera uten verdens beste fotballspiller, og hvem skal erstatte Messi på topp?

La oss først se på de gjenstående kampene for Barcelona før Messi er ventet tilbake- beleilig nok kom jo skaden i siste kamp før landslagspausen vi nå har hatt:

Champions League:
Ajax-Barcelona 26november
Barcelona-Celtic 11.desember

Barcelona er allerede kvalifisert for neste runde, og disse to kampene skal uansett være overkommelige også uten Messi.

Primera Division: Her finner du terminlisten Primera 2013/2014
23.11.2013 Barcelona vs Granada EDIT:Endte 4-0 til Barcelona
01.12.2013 Athletic Bilbao vs Barcelona
14.12.2013 Barcelona vs Villarreal
22.12.2013 Getafe vs Barcelona
05.01.2014 Barcelona vs Elche

Her er det hovedsaklig det som på papiret skal være overkommelig motstand, selv om Athletic borte eller Villarreal på en foreløpig 4.plass selvsagt ikke skal undervurderes. kampene må uansett spilles- men Barcelona er nok fornøyd med at verken Atletico Madrid eller Real Madrid ligger inne i terminlisten for de neste ukene…

Hvem skal erstatte Messi?
Først og fremst-INGEN kan erstatte Messi-men Barcelona har jo flere gode angripere i stallen som nå må fylle tomrommet som best de kan-og det er ingen smågutter som kjemper om fast plass i førsteellveren til Barcelona nå….

I utgangspunktet kan Barcelona velge å fortsette med en 4-3-3 formasjon som de har spillt i det siste, men det er etter min mening mer nærliggende at de bytter til en 4-4-2 formasjon-årsaken er enkel- Fabregas har storspillt i det siste og fungerer da som en «hengende spiss» som gir en 4-3-3 formasjon i angrep. Kanskje er det mer korrekt å kalle det en 4-3-1-2 formasjon men jeg tror Dere forstå hva jeg mener. Det er 4 spillere som kjemper om de 3 plassene som er forbeholdt målscorer i hovedsak altså, og jeg tror det ender slik:

Neymar til venstre
Fabregas som hengende spiss
Alexis til høyre

4.mann er da Pedro-og det er heller ingen dårlig mann å ha i bakhånd….. La oss se litt på statsene for angrepsspillerne til Barcelona sålangt og i forrige sesong:

Messi:
10 kamper fra start 8 mål 2013/2014 snitt 0.8
2012/2013: 32 kamper 46 mål snitt 1.44

Neymar:
9 kamper fra start 4 mål snitt 0.44

Blir stadig bedre- har også et imponerende antall assist sålangt, en spiller vi vil se mer og mer til og som jeg tror fort kan blomstre skikkelig i denne perioden uten Messi. Viser forøvrig til Spanskfotballekspertnumerouno Petter Velands kåring av de beste talentene i Spania

Alexis:
7 kamper fra start 7 mål snitt 1.0
2012/2013: 28 kamper 8 mål snitt 0.29

Tatt nye steg fremover siden forrige sesong (som han avsluttet glimrende!) og har denne sesongen vært outstanding både på Barcelona og landslaget.

Pedro:
8 kamper fra start 6 mål snitt 0.75
2012/2013:28 kamper 7 mål snitt 0.25

Målmaskin på landslaget, scorer litt sjeldnere for Barcelona men har kvaliteter som nok ville gitt fast plass på «alle» andre lag enn Barcelona…har levert meget bra i starten av sesongen til tross for at han bare har startet 8/13 kamper.

Fabregas:
10 kamper fra start 4 mål snitt 0.4
2012/2013: 32 kamper 11 mål snitt 0.34

Har lagt et lite nivå til spillet sitt denne sesongen og er vanskelig å komme unna-litt vanskelig å finne plass til på laget når Messi er med og starter i midten fremme, uten Messi etter min mening soleklart valg.

Hva kan vi lese av disse tallene?
Det vi jo legger merke til er at mens Messi har et betraktelig lavere scoringssnitt enn i forrige sesong(han har vært småskadet og ikke spillt like mange minutter i hver kamp) så har alle de andre økt sitt scoringssnitt! Etter min vurdering viser dette hvilke kvaliteter som bor i laget, og at med Messi borte så gis det naturlig nok mer rom for de andre til å score.

Konklusjon:
At Messi ikke spiller er selvsagt et tap for Barcelona-og alle som elsker vakker fotball og ekstreme ferdigheter. Men for laget Barcelona som helhet er det etter min vurdering et tap som kan erstattes, ihvertfall i den perioden av sesongen de går inn i nå- godt illustrert ved at Betis ble (noe heldig riktignok) slått 4-1 i kampen som Messi ble skadet i, og forlot ved stillingen 0-0 etter 21.minutter….

Det som kanskje kan bekymre nesten like mye er at keeper Valdes-som har holdt VERDENSKLASSE-denne sesongen er skadet i omtrent samme tidsrom som Messi etter en skade for landslaget, og at høyrebackAlves er også ute ca 2 uker etter landslagsspill….

Lionel Messi

Lionel Messi Foto:WikiCommons

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on Klarer Barcelona seg uten Lionel Messi?

  1. Ja dekningen er god helt fremme, ikke fullt så god helt bak, men har igrunn troa på Pinto og jeg.

  2. Tapet av Victor er nok nesten større enn Leo… Men men, 4-0 og festfotball i dag 😉

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.