Kim Ojo Bergens nye stolthet

Fotballmoro

Da Erik Huseklepp forsvant til den italienske riviera i januar 2011 var det ingen i Bergen som kunne fatte hvordan Brann skulle score mål kommende sesong. Et lag som mistet store profiler som Jan Gunnar Solli, Petter Vaagan Moen og Erik Huseklepp etter en sesong der man såvidt klarte å holde seg over nedrykksstreken var det ingen som hadde troen på.

Men tro, håp og kjærlighet var det nok av i den 1.90 høye nigerianske spissen fra Nybergsund FK som ble hentet gratis til Bergen før sesongen. Kim Ojo er mannen som hittil i sesongen har senket Vålerenga, Rosenborg og Start nærmest på egenhånd. Ingen snakker om Erik Huseklepp lengre. Ingen snakker om måltørke. Og ingen i Bergen tar ordet ”nedrykk” i sin munn.

”Oj, oj, oj! Oj, oj oj oj! Oj oj oj oj oj oj oj oj!” synger Brann-fansen for å hylle sin nye juvel. For det er ingen tvil om at Kim Ojo er en ny type spiller som Brann har manglet i mange år. Men han har ikke det taktiske hodet til Helstad, eller teknikken til Huseklepp. Han har noe helt spesielt. En karisma og ”stå-på-vilje” som en hver fotballsupporter vil drømme om å ha på sitt favorittlag.

Dog skal det sies at Ojo, etter å ha senket Lillestrøm borte, kom med noe kanskje uheldige uttalelser om sine gamle bekjente i Nybergsund. En tirade rettet mot folk som hevder å ha tatt godt vare på den sorte juvelen og integrert ham i det norske samfunnet kom ikke helt heldig ut fra det allerede sympatiske bilde man har dannet seg av mannen med seks scoringer i Tippeligaen hittil.

Latterliggjøringen fra fotball-norge ble komplett da han som Nybergsund-spiller takket nei til daværende serieleder Tromsø med uttalelsen om at han skulle til ”en bedre og større klubb ute i Europa”. Folk lo, og tenkte at en mann som spiller på Nybergsund kanskje ikke skal ha de helt store ambisjonene om å spille seg inn på Inter Milan med det første.

Men når du er 22 år, tilpasser deg et såpass høyere nivå som Tippeligaen er umiddelbart og har en fysikk som likner de ivrigste på treningsstudio – ja, så har du vel på en måte rett i å sikte ganske høyt. Om Kim Ojo blir i Brann en lengre periode eller om storklubbene snart banker på Roald Bruun-Hansens dør er enda ikke godt å si. Men èn ting er sikkert; Brann og Bergen har fått seg en ny spiss å være stolt av.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.