Hvordan planlegge en fotballtur

england England

Hvordan planlegge en fotballtur?
Etter å ha deltatt på og planlagt flere fotballturer har jeg lært at nesten uansett hvor du drar, er det et par ting som er viktig å huske på. Dette gjelder enten du skal dra til England for å se Manchester United eller Aresenal, til Spania for å se Real Madrid … eller kanskje ønsker du å dra enda lenger hjemmefra?

Selv har jeg dratt mange ganger på fotballtur til Barcelona, som både kan by på bra fotball, og i tillegg er en utrolig fin by (kanskje bortsett fra juli og august når det er mange folk og for varmt).

Når bør du dra?
Stort sett, når vi snakker om fotballturer, er det ofte slik at man har et par dager til rådighet. Spesielt dersom du drar utenom ferien, og tar en langhelg eller en dag og to fri.

Du bør tenke over både når kampen du ønsker å skje skjer, men også logistikk som flypriser og –tilgjengelighet, overnattingstilbud og eventuelt andre ting som skjer når du er i byen.

I Norge har vi etter hvert fått såpass mange lavprisflyvninger, at så lenge du bestiller flybilletter et stykke i forkant, bør ikke dette være noe problem.

Allikevel, du bør ikke bare tenke på prisen. Flyr du billigst mulig vil du gjerne ende opp med flere mellomlandinger og kanskje dobbel så lang reisetid. Når du bare har et par dager fri utgjør dette mye.

Dersom du vil ha en lettvint løsning, kan du kjøpe pakker fra turoperatører, som inkluderer det meste. Da får du en ”done for you”-løsning, men du ender kanskje opp med å betale litt mer enn det du ville gjort dersom du arrangerte alt selv.

Husk også å begynne planleggingen tidlig, gjerne ett år eller mer i forveien, spesielt dersom dere er flere som reiser sammen.

Dersom du selv skal arrangere en større tur, bør du kanskje også tenke over ting som betalingsfrister, budsjett og vilkår for av- og påmelding.

Billetter
Du kan bruke en sammenligningsside for forballbilletter for å finne de beste og billigste billettene, og deretter sammenligne prisen og tilbudene.

I mange tilfeller kan du også kjøpe billetter direkte fra stadion — dette varierer fra sted til sted. Enkelte steder er det såpass uoversiktelig å vanskelig å få tak i billetter at en tredjepartsselger på nettet er den eneste ordentlige løsningen dersom du vil være sikker på at du får billetter. Andre steder er det forholdsvis greit å bestille billettene direkte fra klubbens nettsider.

Dersom du kjøper online anbefaler vi at du sjekker ut arrangøren, og leser rundt på nettet. Det er lite som er mer kjedelig enn å kjøpe billetter, og deretter ende opp med verken penger eller billetter! Heldigvis er det ikke ofte dette skjer, men det er uansett greit å være nøye.

Når du sammenligner billettpriser er det viktig å være klar over kostnadsspriket. Kostnadene vil variere fra kamp til kamp, mellom ligaer og fra sted til sted. I tillegg er det ofte flere typer billetter, med forskjellige sitteplasser, i tillegg til ”VIP-pakker”, og kostnader forbundet med levering. Noen billetter inkluderer også mat, stadiontur og inngang til klubbmuseum.

Vær også sikker på at alle kostander er beregnet inn. Dette kan være VAT (mva), frakt eller andre gebyrer.

Et eksempel: For FC Barcelona kan prisene variere fra et par hundrelapper til over 10 000 kroner.

Når du kjøper billetter på nett vil fra klubbene får du oversikt på engelsk, og det er mye mindre sjanse for misforståelser. Dette varierer fra klubb til klubb, så det er lurt å søke rundt, eventuelt bruke en tjeneste som fotballbillett.com Der kan du sammenligne flere tilbud fra en rekke norske billettselskaper og reisebyrå – både frittstående billetter og pakketurer med hotell og reise. Der er det også lett å se hvilke turoperatører som er partnere med klubbene, og hva pakkene inkluderer.

Andre ting du bør tenke på
?
I tillegg til dette gjelder selvfølgelig alt annet som gjelder ved andre reiser. Sjekk ut UD’s offisielle reiseråd selv om du ”bare” skal til England eller Frankrike. Her har du både sikkerhetsinformasjon, det lokale nyhetsbildet og mer praktisk informasjon om valuta, telefonnummer med mer.

Dersom du drar til en storby, spesielt for en større kamp, bør du booke hotell/overnatting et stykke i forveien. Det kan også hende at det er andre festivaler, messer eller begivenheter som krasjer med kampen, som gjør at det blir enda vanskeligere å finne overnatting.

I Europa sørg også for at du har Europeisk Helsetrygdekort Helfo.no. Dette er ikke en reiseforsikring (du bør ha begge deler), men det gir deg tilgang til offentlig helsetilbud hvor enn du måtte være i EU.

God tur!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.