Hvor er de nå-Eric Cantona

Manchester United

Manchester United

Eric Cantona ble født 1966 i Marseille, Frankrike. Han begynte sin profesjonelle karriere i klubben Auxerre i 1983. I 1992 havnet han i Leeds i England, hvor han raskt ble solgt videre til MAnchester United for 1.2 millioner pund. Selv i Leeds historie fremstår vel dette som en av de dårligste handler noensinne….

I Manchester United slo Cantona ut i full blomst og vil for all fremtid bare kalles «The King» av klubbens supportere. Flotte mål, dirigent for en offensiv flott spillestil og med en egen aura på banen- det spørs om United får hans like igjen. Eric Cantona tok 18 straffespark for Manchester United, hvorav han scoret på 16. På 17 av de 18 straffesparkene sendte han keeper motsatt vei av ballen.
Cantona spillte i ManU i perioden 1992-1997 og spillte da 144 kamper og scoret 64 mål. HAn hadde nok hatt endel flere kamper og scoringer hadde det ikke vært for den enkeltperidoen flest kjenner ham for- kung-fu sparket mot en fan som ga ham mange måneders utestengesle fra fotball. Eric Cantona har i ettertid sagt at:
«I have a lot of good moments, but the one I prefer is when I kicked the hooligan».

Etter at han sluttet som fotballspiller har Cantona fordelt tiden sin på 2 ting- film og strandfotball. HAn har deltatt i mange kortfilmer, reklamer og har også regissert kortfilmen Apporte-moi ton amour i 2002.

Innen strandfotballen har han hatt stor suksess som trener, og har blant annet vunnet FIFA VM i 2005 i Rio, og var mye av grunnen til at Frankrike fikk VM i 2008, hvor Frankrike selv ble slått ut av Italia i kvartfinalene.

Pr. begynnelsen av 2010 er Cantona fremdeles involvert i både film og strandfotball, men en ting slipper han ikke unna- fansens ønske om at han skal returnere til Manchester som trener/manager for å bringe frem det spillet han selv var en representant for….

LINKER:
Cantona på wikipedia (engelsk)
youtube-søket Eric Cantona The King
Fanside på nett-The King

Kom gjerne med innspill på andre Dere ønsker lignende «oppdatering» på 🙂

MEDIA
VG

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 Comments on Hvor er de nå-Eric Cantona

  1. TakkTAkk- Gary Lineker er notert 🙂

  2. Hvis du skulle kjede deg en dag hadde jeg satt pris på en liten oppdateringen på Gery Lineker. Hører av og til at han kommenterer enkelte episoder eller spilerer men vet egentlig fint lite om han.

    Veldig bra artikel og veldig bra side!!

  3. DET ville vel vært et scoop for de grønne&gule på tribunene!

    Ang ManU- virkelig??? Dette bruker jeg nesten konsekvent jeg, men er absolutt ikke ment som et nedverdigende uttrykk 🙁

  4. beklager og komme med flisespikkeri om du vil, men Man Utd bør strengt talt ikke kalles ManU eller Man U da dette er tilnavn som ble brukt nedverdigende om Man Utd av Leeds- og Liverpool supportere etter ulykken i München.

    Utenom det, artig blogg. Har vært innpå her flere ganger. Btw, artig faktum: Eric Cantona var nylig i Manchester og besøkte gammle venner og lagkamerater. Ryktene går derimot faktisk om at Cantona var i Manchester for å snakke med Duncan Drasdo om «The Green & Gold Campaign».

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.