Hvilke lag går kvalifiserer seg til EURO 2020?

Midt i november spilles siste runde av den pågående EM-kvalifiseringen. Norge har kun en syltynn, teoretisk mulighet for å kvalifisere seg direkte, men flere av våre nordiske naboer ligger godt an.
I løpet av én uke midt i november deles de siste direkteplassene til EURO 2020 ut. I gruppene som består av seks lag mangler samtlige lag å spille to kamper, mens det i gruppene med fem lag er noen land som skal spille to kamper mens andre nøyer seg med bare ett oppgjør.
Vi tar en gjennomgang av de ulike puljene og ser på hvilke land som enten er kvalifisert eller kjemper om en direkte kval-plass.

Gruppe A
England leder gruppen tre poeng foran Tsjekkia og fire poeng foran Kosovo. Siden de to sistnevnte møtes i én av de to siste kampene er engelskmennene allerede klare for europamesterskapet i 2020, mens altså Kosovo og Tsjekkia kjemper om den siste direkteplassen.
Mye tyder på at det blir tsjekkerne som tar den siste plassen, da de møter Kosovo hjemme samtidig som Kosovo møter England i siste kamp.

Gruppe B
Ubeseirede Ukraina leder gruppen overlegent foran Portugal og Serbia. Mellom portugiserne og serberne skiller det kun ett poeng, men mye skal gå galt for Portugal om ikke de tar andreplassen i gruppen. Litauen hjemme og Luxembourg borte i de to siste kampene bør være plankekjøring.
Oddsspillere og dem som følger fotball tipping hos bookmakerne er også av samme oppfatning. Hos bet365 får du hele 11 i odds hvis du ikke tror at serberne «stjeler» andreplassen fra portugiserne i løpet av gruppens siste kamper.

Gruppe C
Nederland og Tyskland leder puljen med 15 poeng hver. Nord-Irland på tredjeplass ligger tre poeng bak og er tvunget til å ta minst fire poeng i kampene mot Nederland på hjemmebane 16. november og Tyskland på bortebane tre dager senere for å ha en teoretisk mulighet til å snuppe én av de to første plassene i gruppen.

Gruppe D
Irland og Danmark leder med 12 poeng, mens Sveits følger like bak med 11. Danskene og sveitserne har to kamper igjen, Irland kun én – nemlig hjemmekampen mot nettopp Danmark. Sveits møter Georgia hjemme og Gibraltar borte og ender trolig med seks poeng på de to kampene. Før Irland-kampen møter Åge Hareides mannskap stakkar Gibraltar, noe som trolig betyr at Danmark er videre, sammen med Sveits, om de unngår å tape i Irland.

Gruppe E
Det meste tyder på at Kroatia og Ungarn spiller seg videre fra denne gruppen, men det er teoretiske muligheter for både Slovakia og Wales. For Slovakias del kreves det tre poeng borte i Kroatia og seier hjemme mot Aserbajdsjan, mens walisernes sjanser er mest hypotetiske.

Gruppe F
I Norges gruppe er Spania allerede EM-klare mens Sverige sitter i førersetet med hensyn til andreplassen. Hvis svenskene unngår tap i Romania den 15. november, sikrer blå-gult seg EM-plass ved å slå Færøyene på hjemmebane tre dager senere.

Gruppe G
Polen er allerede kvalifisert til EURO 2020 og får trolig følge av Østerrike som har mer enn halvannet bein i europamesterskapet neste sommer.

Gruppe H
Løpet er trolig kjørt for et Island i «mini-krise» fire poeng bak Tyrkia og Frankrike. Det betyr at tyrkerne og/eller franskmennene skal rote bort fem av seks poeng på de siste to kampene, noe som er mer enn usannsynlig.

Gruppe I
Den eneste puljen uten noen form for spenning. Både Belgia og Russland har mer enn ti poengs forsprang på de øvrige lagene, og begge er dermed EM-klare før de siste to kampene.

Gruppe J
Italia er EM-klare etter åtte seire av åtte mulige og får trolig følge av Finland på andreplass. Finnene skal «bare» sikre seg ett poeng på de to kampene hjemme mot Liechtenstein og borte mot Hellas for å kvalifisere seg til EM for første gang.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.