Hvem skal du støtte i VM 2014?

brasil2014Kvalifiseringen er unnagjort. Trekningen er fullført. Og VM 2014 er bare seks korte måneder unna. Dessverre for det norske landslaget blir det nok et år med å se kampene fra hotell i syden, mens fotballfans over hele landet møter det eldgamle dilemmaet igjen. Hvem skal du støtte?

Selvsagt er det hyggelig at svenskene også må ta den samme beslutningen etter å ha blitt slått ut takket være Cristiano Ronaldos fantastiske prestering i sluttspillet, så det er gjerne ideelt å legge din støtte der.

Smilet som forsvant fra ansiktet til Zlatan Ibrahimovic er nok til å gjøre mange nordmenn til portugisere for noen få uker, mens bare det å støtte en spiller som heftig tippet for Ballon d’Or er også meget tiltalende.

Det samme kan sies for Argentina. Lionel Messi og Ronaldo vil nok en gang være de to mest følgte spillerne i mesterskapet, men foran Messi har argentinere en sterk frontlinjen til å starte opp med, med både Sergio Aguero og Gonzalo Higuain.

Men det kan også være geografi som spiller den avgjørende faktoren i å avgjøre ditt lag for neste sommer. Tyskland er det nærmeste laget til Skandinavia og har en realistisk sjanse til å vinne turneringen, men de kan også finne det enormt vanskelig i varmen, mens England har en veldig vanskelig gruppe der de tar på seg italienerne, Uruguay og en costaricansk side med noen kjente fjes.

Costa Rica er trolig den siden med størst sjans for support fra oss nordmenn. Fem fra laget spiller i Tippeligaen inkludert Giancarlo Gonzalez og Diego Calvo fra Vålerenga og Kniksenvinneren fra 2011 Michael Barrantes. Sjansen for ligaen til å spille i Brasil vil være et enormt løft for landet, men etter å ha tatt på seg Rooney , Suarez og Balotelli, er det sannsynling at sentralamerikanerne må kjempe hardt for å få selv et poeng fra gruppe D, før de i det hele tatt kan tenke på å spille en større rolle.

Sjansen til å støtte underdogene er alltid fristende. Det var Roger Milla og hans dansende føtter i Italia 1990, Senegal i 2002 og 2014 kan vel være en sjanse til å støtte et ukjent lag til å gå langt. Belgia er en av de mest omtalte lag de siste årene, og er nå tilbake i en stor turnering for første gang på over 10 år. Roman Lukaku og Christian Benteke er råe i Premier League, mens Vincent Company og Jan Vertonghen er for tiden oppe der med verdens sterkeste sentralbane halvdeler .

Selvfølgelig VM 2014 kommer kun til å være om ett land. Strendene i Rio vil fylles opp av samba atmosfæren. De travle gatene i Sao Paulo med fans fra hele planeten. Vuvuzelaene fra Sør Afrika erstattes med farge, capoeira og karneval som fører hele veien ned til sentrum av Maracana, der det brasilianske landslaget vil uten tvil gjøre deres egen samba.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.