Hva nå FKH?

Haugesund stadion Foto:Rune Sattler/Wikicommons

Tittelen er enkelt og greit en respons på FKH sin aktivitet på overgangsmarkedet denne vinteren-for den ser nemlig slik ut:

INN:
Helge Sandvik (Vard Haugesund)
Roy Miljeteig (Vard Haugesund)

UT:
Martin Bjørnbak (Bodø/Glimt)
Joakim Våge Nilsen (Odd)
Erling Flotve Myklebust (leies ut til Stord)
Simon Diedhiou (Gent)
Daniel Jose Bamberg (kontrakt utløpt)
Søren Christensen (kontrakt utløpt)
Mirko Kramaric (kontrakt utløpt)
Per Morten Kristiansen (kontrakt utløpt)
Michael Haukås (kontrakt utløpt)
Christian Gytkjær (Rosenborg)

2 inn og 10 ut. Og mens spillerne inn kan sees på som spillere man håper tar nivået-er flere av spillerne som går ut spillere som har bidratt fast i førsteellveren…. særlig offensivt er det nå krise, Gytkjær og Diedhou sto for over 50% av målene til FKH i 2015 sesongen (hhv 10 og 9 -totalt 19- av 33 mål!).

Det er heller ingen hemmelighet at FKH har slitt med underskudd, og det at Gytkjær og Diedhou nå selges fo ca 10 millioner totalt (+ at man får litt videresalgsprosenter fra Søderlund salget) betyr ikke at man har samme sum tilgjengelig til nye spillerkjøp. Greit må det også være at det er frigitt nokså mye lønnsmidler når 10 spillere har forsvunnet, flere av dem høyt oppe på lønnlisten til FKH.

Trøsten får hovedsaklig være at jeg tror mange spisser-som ikke er etablerte i større klubber- gjerne vil til FKH. Klubben har vist at den kan løfte både unge og delvis etablerte spisser opp flere nivåer, noe man f.eks har sett med Sørum, Djurdjic, Søderlund og Gytkjær de siste årene. Dette sammen med at klubben har hatt en fornuftig politikk for videresalg når spillere ønsker det betyr nok at nye spisser bør være motiverte. Klubben saumfarer nå markedet, bla med endel spillere fra Afrika på prøvespill-noe de har hatt blandet suksess med tidligere.

Jeg og mange FKH supportere venter nå i spenning på de neste ukene på overgangsmarkedet, for en ting tror jeg er nokså klart- pr.d.d holder FKH OBOS standard og MÅ forsterke flere posisjoner, spesielt offfensivt. Da har jeg ikke engang nevnt at Grindhaug har gitt seg som trener og at Dempsey ikke akkurat fikk en knallstart på sin trenergjerning de siste kampene av 2015 sesongen…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.