Hva er Nations League?

Hva er Nations League?

Norge er nå igang med sin gruppe i Nations League og begynte bra med å slå Kypros hjemme 2-0 etter to scoringer av Stefan Johansen. Men hva er egentlig Nations League?

Kort sagt er Nations league UEFA`s sitt nye opplegg for å unngå kjedelige privatlandskamper som ikke interesserer verken spillere, fotballforbundene eller tilskuerne. Derfor har man laget et «tillegg» til den ordinære EM-kvaliken slik at man plutselig får et stort antall landskamper som plutselig betyr noe-og det er jo særlig de mellomstor elagene som nå får en ny mulighet-de store kvalifiserer seg stort sett uansett til EM (i enda større grad enn til VM) og de minste vinner ikke Nations League gruppene uansett..men lag som f.eks Norge, Bulgaria, Danmark, Polen…disse lagene får en ekstra mulighet:

Slik fungerer det:
– Europas 55 landslag er, basert på tidligere resultater, delt inn i fire divisjoner fra A til D. Norge er plassert i C-divisjonen i gruppe 3 med Slovenia, Bulgaria og Kypros. Norge spiller de seks kampene – hjemme og borte – i løpet av september, oktober og november.
– Vinner Norge sin gruppe kan de kapre en av fire EM-plasser via Nations League.
– Til våren starter den ordinære EM-kvalifiseringen. Her står 20 EM-plasser på spill, der de to beste fra hver av de ti gruppene går til EM.
– Etter at EM-kvalifiseringen er ferdig, avgjøres Nations League-sluttspillet.
Hver divisjonsvinner får en EM-billett. De fire gruppevinnerne i C-divisjonen møtes i semifinaler og deretter finale.

Dette betyr altså at dersom Norge vinner sin gruppe skal de spille mot de andre gruppevinnerne om ekstra EM-plasser!

Vanskelig å forstå? Det blir snart eget studie i Nations league på idrettshøgskolen- 5 vekttall og rett studieteknikk blir avgjørende…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.