Hva er futsal?

Om du følger med på internasjonal idrett kan det være du har kommet over begrepet futsal. Men hva er futsal? Dette er ganske enkelt et internasjonalt begrep for innendørs-fotball. Men her i Norge er foreløpig ikke dette et velkjent begrep. Begrepet er oppstått fra spansk og er blitt det begrepet som brukes for innendørs-fotball internasjonalt. Futsal har et noe annerledes format enn man har i vanlig fotball, og sesongen for futsal starter på høsten når den vanlige fotballsesongen er over, og er ferdig når de starter opp igjen med vanlig fotball for neste sesong.

Hvordan fungerer det
Når man stiller spørsmålet ”Hva er futsal?”, vil man gjerne også ha svar på hvordan dette spilles. Alle har vel prøvd seg på innendørs-fotball i gymtimene på skolen i sin tid, men ikke alle ble informert om at det fantes egne regler for denne typen spill. For at idretten ikke skal kreve bygging av egne saler, så benyttes håndballbaner og håndballmål for å spille futsal. Man har ikke like mange spillere som i vanlig fotball, men kun 4 spillere i tillegg til målvakt på hvert lag. Man har byttet ut innkast med innspark, og benytter en mindre, mykere og tyngre ball uten sprett. Reglene er strengere for å unngå skader på et hardt tregulv. Nettsiden Premiersock.no har spesialisert seg på futsalutstyr og er populær blandt futsalspillere i Norge.

Futsal i Norge
I Norge har man to organisasjoner som administrerer futsal. Norges Fotball-Forbund er det ene, og de har tilknytning til UEFA/FIFA, og det andre administreres av Indoor Football Scandinavia. Det er ikke de samme lagene som spiller fotball og futsal, men futsal har som oftest egne lag som kun driver med dette. Vinnerne av de to siste sesongene av NFF sin eliteserie i futsal, er Grorud Futsal og Sandefjord Futsal.

Det finnes futsal-serier i 38 av UEFA sine 53 medlemsland, og dette er en sport som vokser i popularitet.

Ønsker du å følge norsk futsal kan du besøke www.futsalmagasinet.no som dekker den norske Eliteserien i futsal.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.