Har Ferguson og United seriegull nr 20 i lomma allerede?

Igpår vant Manchester United 2-0 hjemme mot Everton, dagen etter at Mancehster City gikk på et overraskende bortetap mot Southampton. I den forbindelse må man ta et lite sidesprang(jupp!) og bemerke at Ryan Giggs scoret i kampen- han har scoret i 23 sesonger på rad-intet annet enn imponerende. Det er i slike helger og kamper gullet avgjøres når det er passeret 20 serierunder og det begynner å hardne til. Tap av poeng borte i kamper som ligger dårlig plassert kjennetegner ofte forskjellen på lag på 2-3 plass og mestrene etter sesongen, og dette kan fort ha vært en slik avgjørende situasjon…. Det er nå 12 serierunder igjen av Premier League 2012/2013:

1.Manchester United +31 mål 65 poeng
2.Manchester City +24mål 53 poeng

Dvs at City må ta igjen 12 poeng på 12 kamper, 1 poeng mer i snitt. Det betyr ihvertfall at City må vinne alle sine gjenstående, den saken er klar. Det betyr også at United må falle betydelig i poengfangst siste 12 kampene, de har jo 2.5 poeng i snitt til nå i sesongen. Lite trolig-men la oss se litt på de gjenværende kampene:

3 neste kamper:
Manchester United: QPR borte Norwich hjemme West Ham borte
Manchester City: Chelsea hjemme Aston Villa borte Wigan hjemme

United har altså 3 lag laaangt nede på tabellen i sine neste 3 kamper, mens City allerede neste kamp skal få det tøft mot et Chelsea som både blir jaget tett bakfra-OG har snusen på 2.plassen etter denne helgens kamper.

Mitt tips er at når det er tid for derby igjen 6.april på Old Trafford er ligaen allerede avgjort, og Manchester United troner alene på adelslisten med 20 seriegull.

Men onsdag er det Champions League og Real Madrid som venter

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.