Gode muligheter for norske lag i gruppespillet i Europa League

De tre norske lagene som fortsatt henger med gjorde gode kamper denne uken! Mest imponerende var kanskje Molde som slo Nederlandske Hereenveen 2-0 hjemme og sikret seg et meget godt utgangspunkt før returkampen! Tromsø vant også sin hjemmekamp mot Partizqan beograd med 3-2, de får en tøff oppgave borte men de har tidligere i år vist at de kan levere også der! Rosenborg klarte uavgjort 1-1 mot Legia Warzawa og fikk med det et meget godt utganmgspunk. Slik jeg ser det ligger alt til rette for ihvertfall 2 lag videre til gruppespillet, og det vil være et steg opp for norske lag. Dette er selvsagt oghså viktig for Europakoeffisenten som bestemmer hvor mange lag vi får ha med i de europeiske cupene. Dette er selvsagt viktig både for økonomi, underholdningsverdi og omdømme for Tippeligaen. Når lagene er med i Europa er det lettere å unngå at de beste spillerne forsvinner til «middelmådige» europeiske lag, noe vi alle er tjent med.

Rosenborg

Rosenborg

Norge fikk 0,500 poeng fordelt på ukens kamper. Det øker Norges totalpoeng til 2,900 på årets ranking, noe som kan stige dersom de norske lagene kommer til gruppespillet eller ihvertfall tar poeng i returkampene.
Allerede før returoppgjørene spilles, har de norske lagene prestert langt bedre i de europeiske cupene enn de har gjort de fire forrige sesongene. Der står Norge med 2,500, 2,100, 2,375 og 2,300 fra og med 2008/2009-sesongen til forrige sesong.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.