Fotballtur og oktoberfest i Munchen

Fotballtur og Oktoberfest i München

FC Bayern Munich, eller Bayern München som fotballklubben heter på norsk, er en av de største fotballklubbene på den internasjonale scenen. Enhver fotballinteressert har nok hørt om det tyske storlaget, som også har mange supportere her hjemme i Norge. Med hele 27 titler og 18 cuptitler i det tyske ligasystemet er klubben den mestvinnende i tysk historie. Så hvorfor ikke ta en fotballtur til München i september/oktober, og samtidig delta på den berømte Oktoberfesten som arrangeres der hvert år?

Se Bayern München på Allianz Arena

Oktoberfest arrangeres hvert eneste år i midten/slutten av september, og tiltrekker seg mer enn seks millioner mennesker til München i Tyskland (les mer om dette i neste avsnitt – og husk å ta med deg Oktoberfest kostyme!). Den tyske fotballsesongen sparkes i gang i august hvert år, og følgelig er det et gunstig tidspunkt å reise nedover på for å få med seg både fotballkamp og den berømte Oktoberfesten. Bayern München spiller sine hjemmekamper på Allianz Arena, som har en kapasitet på 75 000 tilskuere og ofte er fullsatt, så her er du garantert minst like god stemning som på festivalen.

Klubben har som nevnt innledningsvis hatt stor suksess både på hjemmebane og internasjonalt. Klubben vant den gjeveste klubbturneringen, Champions League, så sent som i 2012/13. Totalt har de fem trofeer her. Laget har også tradisjonelt alltid hatt mange tyske spillere og allikevel oppnådd suksess internasjonalt, noe som skiller seg blant annet fra britiske Premier League i moderne tid. Har man muligheten til å få med seg en gruppespillkamp fra nettopp Champions League (som ofte spilles i samme perioden som Oktoberfest arrangeres), så anbefaler vi virkelig det. Alternativt er hatoppgjøret mot Borussia Dortmund en kamp man heller ikke vil gå glipp av.

Oktoberfest i München

For mange er festen i seg selv å oppleve Bayern München på hjemmebane, men man vil virkelig heller ikke gå glipp av den årlige oktoberfestivalen som arrangeres fra 15-21. september hvert eneste år. Den varer i 16-18 dager og byr blant annet på parader, konserter, karuseller, utkledning og ikke minst konsumering av 7-8 millioner liter øl fordelt på de nærmere seks millionene som besøker Oktoberfest. Dessuten kler både innfødte og besøkende seg ut i Oktoberfest kostymer, vanligvis i den berømte Lederhosen for menn, mens kvinnene ikler seg et bunadslignende plagg som heter «Dirndl».

Kun 15 prosent av de som besøker Oktoberfest er turister, så her får du virkelig sjansen til å oppleve en autentisk festival som er flere hundre ganger mer omfattende enn de lignende oktoberfestene som årlig blir arrangert her hjemme. Festivalen var opprinnelig en hyllest til ekteskapet mellom Prins Ludwig og hans kone, og det hele begynte på starten av 1800-tallet. Siden den gang har Oktoberfest utviklet seg til å bli en folkefest for alle, der mye øl og god mat i form av tradisjonelle tyske retter står i sentrum. Oktoberfesten avsluttes hvert eneste år den første søndagen i oktober, og festivalens lengde avhenger derfor litt av hvilken dato den første søndagen faller på.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.