Fotballreise Roma

Olympiastadion Roma Foto:wikimediacommons

Olympiastadion Roma Foto:wikimediacommons

Roma, også kalt «Den evige stad» er den største byen-og hovedstaden- i Italia. Som hovedstad i det mektige Romerske imperiet tidligere har byen en lang tradisjon som sentrum for makt, kultur og handel.. Samtidig har Roma også hatt stor innflytelse på verden. Det er ikke uten grunn at uttrykkene ”alle veier fører til Rom” og ”når man er i Roma, gjør som Romerne” oppsto. I Roma ligger også pavens «hjem» i den lille nasjonen Vatikanstaten.

Det er vanskelig å beskrive Roma kort og presist, da den huser mangfoldige verdenskjente attraksjoner. Coloseeum, Pantheon, Vatikanet, Peterskirken, statuer, fontener, kirker, museer, arkitektur; listen blir fort lang! Roma er fylt av kontraster, fra storslagne monumenter til trange gater. Dette er uten tvil en av verdens vakreste byer, som besøkes av millioner av mennesker hvert år. Sommeren kan bli særdeles varm i Roma og man bør unngå å besøke byen i de varmeste periodene. I deler av august er dessuten veldig mange butikker stengt grunnet ferie. Tidlig eller sent på sommeren, vår og høst er langt bedre tidspunkter å reise dit på.

Roma er også en stor by hva fotball gjelder, og det er særlig de to store hovedstadslagene Lazio og Roma som drar store tilskuertall og lokker mange tilskuere til kamp. Begge lagene spiller på Stadio Olimpico, eller Olympiastadion som er Romas storstue for idrett. Stadionen tar ca 82 000 tilskuere og er blant de aller største i Europa. Dette betyr at det oftest er nokså greit å skaffe seg billetter til kampene til Lazio og Roma, da det sjeldent er utsolgt bortsett fra i derbyer og store kamper i Champions league. Vær oppmerksom på at italienske klubber har enkelte mindre grupperinger (ofte kalt Ultras) som KAN ha en oppførsel som er voldelig eller ubehagelig- gå ikke ukritisk rundt i byen med supportereffekter, særlig ikke rundt kampdager og spesielt i forbindelse med derbyene. Det er selvsagt ingen grunn til å være hysterisk, man kommer langt med litt fornuftig oppførsel!


Fotballbilletter Europa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail