Fotballreise Paris

Eiffeltårnet Foto:Tristan Nitot/Wikimediacommons

Eiffeltårnet Foto:Tristan Nitot/Wikimediacommons

Paris er hovedstaden i Frankrike og et av verdens aller fremste reisemål. Paris er utvilsomt en av de vakreste byene i Europa. Den er også et senter for mote, kultur og kulinariske opplevelser. Den har nest flest restauranter med Michelin-stjerner i verden og har fostret opp en rekke store designere.

Paris er en utrolig allsidig by med noe for absolutt alle. En rekke verdenskjente severdigheter som Eiffeltårnet, Triumfbuen, Notre Dame og Louvre befinner seg i Paris. Paris er verdens mest populære reisemål med hele 45 millioner besøkende i året.

Klimaet i Paris er generelt bra med varme somre og ikke alt for kalde vintre, og det blir sjelden under null grader. Våren og sommeren er allikevel de beste årstidene å besøke Paris på. Det er svært enkelt å komme seg til Paris med direktefly fra flere norske byer. Paris har tre store flyplasser og Charles de Gaulle er den største og viktigste.

Det er enkelt å komme seg rundt omkring i Paris. Byen har et særdeles godt t-banesystem, men det er også veldig flott å rusle rundt. Trafikken er rimelig kaotisk, og å leie bil anbefales ikke for turister vandt til det norske trafikkbildet! I tillegg kan man ta diverse båter langs Seinen; en fantastisk måte å se byen på samtidig som man kommer seg dit man ønsker. Taxi er forholdsvis billig i Paris og også et alternativ. Engelsk er ikke veldig utbredt i Paris og litt franskkunnskaper skader ikke. På de mest populære turiststedene klarer du deg uansett fint med kun engelsk. Lokalbefolkningen setter imidlertid stor pris på at utlendinger prøver seg på noen enkle fraser på deres språk.

Parc des Princes Foto:Mickael Denet/wikimediacommons

Parc des Princes Foto:Mickael Denet/wikimediacommons

Paris er også hjembyen til Frankrikes største fotballklubb PSG hvor verdensstjerner som Silva og Cavani tjener sin ikke ubeskjedne lønn for tiden. Kombiner en tur til en av verdens vakreste byer med en tur til stadion Parc des Princes!


Fotballbilletter Europa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail