Fotballreise Milano

Milano er først og fremst en av verdens viktigste motemetropoler. Innad i Italia er den også det finansielle sentrum. Milano er ikke en typisk vakker by, og historien, arkitekturen og kulturen i byen tåler ikke sammenlikning med for eksempel Roma, Madrid eller Paris. I Milano handler det mer om den kosmopolitiske storby-livsstilen i Italias rikeste og mest moderne by. Da man heller reiser til Roma for å oppleve historie og verdenskjente monumenter, er Milano best på fotball, shopping, og uteliv.

San Siro / Guiseppe Meazza Foto:wikimediacommons

San Siro / Guiseppe Meazza Foto:wikimediacommons

Hovedstadionen i Milano er den eneste stadionen i Europa som deles av to virkelig store lag, og det er egentlig vanskelig å forstå at det går an når man tenker på stemningen mellom klubbene og supporterne. Men italienerne har fått dette til å fungere i mange år og all ære til dem for det! Milan fansen kaller stadion San Siro mens Inter fansen kaller stadio Guiseppe Meazza etter klubblegenden med samme navn.

Stadionen har en kapasitet på 85 000 men er sjelden helt full, unntatt selvsagt i byderbyene og ved store Champions League kamper. For en nordmann kan det være litt voldsomt når «ultras» setter igang showene sine, men det er absolutt en opplevelse verdt å få med seg! I Milano kan du oppleve de kanskje aller flotteste og mest syrlige(hehe) stadionbannerne i Europa!


Fotballbilletter Europa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail