Fotballreise Manchester

Manchester United Old Trafford

Old Trafford kapasitet 75 000

Manchester ligger nordvest i England, og har rundt en halv million innbyggere. I Manchester med områdene rundt bor det ca. 2,5 millioner. Selv om den ikke er Englands nest største, ser mange på byen som Englands ”andre by” etter London. Opprinnelig er byen en typisk industriby, men mye har skjedd i de senere årene. Byen er i dag mer moderne enn hva som var tilfellet tidligere. To av Storbritannias største universiteter ligger i Manchester, og det er over 86.000 fastboende studenter.

Man kan vanskelig komme utenom fotballen når man beskriver Manchester. Manchester United og Manchester City kommer begge fra byen, og Manchester United er av mnage regnet som verdens største fotballklubb. I 2002 var byen vertskap for Commonwealth Games, som førte til at en del av byen ble omgjort til det som kalles Sportcity, hvor blant annet Manchester Citys hjemmebane ligger. Hver eneste kampdag er det tusenvis av tilreisende på fotballkamp i Manchester!

City of Manchester Stadium Foto: Alfonso Jimenes/ wikimediacommons

City of Manchester Stadium Foto: Alfonso Jimenes/ wikimediacommons

Selv Manchester Uniteds mektige Old Trafford med plass til ca 75 000 tilskuere er stort sett full hver eneste kamp, og det gjelder å sikre seg billetter tidlig! På Manchester Citys bane City og Manchester Stadium er det plass til ca 46 000 og her er det litt enklere å skaffe billetter, men det er svært ofte utsolgt også her.

Etter at Solskjær overtok som «midlertidig(?)» manager i Manchester United desember 2018 har interessen for fotballturer til Manchester skutt i taket- klikk banneret under og bli med på moroa!


Fotballbilletter Europa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail