Fotballreise Liverpool

Youll never walk alone Liverpool

Anfields berømte port med mottoet «Youll never walk alone» Foto:wikimediacommons

Liverpool forbindes først og fremst med to ting: fotballaget og The Beatles. Fotballturer for å se Liverpool spille på Anfield Road er nok årsaken til mesteparten av turismen fra Norge, men det er ikke den eneste grunnen til å besøke Liverpool. Et av historiens mest populære band kom fra Liverpool, og dette bør man utnytte når man er i byen. The Beatles Story er det eneste museet i verden som er helt og holdent dedikert til gruppen. En selvskreven destinasjon for alle Beatles-tilhengere, men også spennende for alle som er glade i musikk og kultur. En ekstra spesiell opplevelse er The Beatles Fab Four Taxi Tour som er en guidet, personlig tur til barndomshjemmene til medlemmene av bandet.

Liverpools store mann Bill Shankly utenfor Anfield Foto:Stuart Frisby/ wikimediacommons

Liverpools store mann Bill Shankly utenfor Anfield Foto:Stuart Frisby/ wikimediacommons

Når det er sagt- Liverpool er og blir en av de store fotballbyene i Europa, uavhengig av litt dalende resultater siste årene! Liverpool har en enorm tilhengerskare over hele verden, og en veldig stor andel kommer fra Norge faktisk! Billetter til kampene kan være vanskelig å få tak i dersom man ikke er tidlig ute, Anfield er ofte utsolgt. Man kan også få en omvisning på klubbens hjemmebane Anfield Road, eller handle effekter i klubbens butikk.

Lillebror og ”folkets klubb” i byen er Everton FC. Klubben har færre supportere utenfor England, og er mindre suksessfull, men deres stadion Goodison Park er uansett godt besøkt og verdt et besøk. For den nøytrale tilreisende kan det være noe lettere å få billetter til Everton kamper, men for de fleste svinger det nok mer av «Anfield» selv om Goodison Park absolutt er verdt et besøk!


Fotballbilletter Europa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail