Fotballreise Barcelona

Camp Nou-FC Barcelonas hjemmearena kapasitet 98000(klikk for større bilde)

Camp Nou-FC Barcelonas hjemmearena kapasitet 98000(klikk for større bilde)

Barcelona ligger i Catalonia-regionen, og innbyggerne er stolte av området de er fra. Katalansk er det mest brukte språket, men spansk er også svært vanlig og snakkes av alle. Forholdet mellom Catalonia og Spania er rimelig komplisert, og mange ønsker full selvstendighet. Catalonia har et visst selvstyre og er på mange måter som et eget land. Kulturen og atmosfæren er ganske annerledes enn i Madrid og andre spanske storbyer, og gjør Barcelona til noe helt eget.

Barcelona en flott kombinasjon av storby og strender. Strendene strekker seg over 4,5 km og tilbyr muligheten for å kjøle seg ned i de varme sommermånedene. Turister kan reise til byen stort sett hele året, selv om noen måneder naturligvis er å foretrekke over andre, særlig juli og august kan bli i varmeste laget for mange. Også vinterstid går det fint å besøke Barcelona, men det er for kaldt til å bade i havet da. Stranden Barceloneta er den som sannsynligvis er nærmest byen og samtidig enklest å komme seg til. T-banen går dit men man kan også gå fra byen på rundt 20 minutter.

Maten i Barcelona er internasjonal, men det er selvfølgelig mulighet for å prøve det lokale Katalanske kjøkkenet. Spesielt sjømaten er bra, logisk nok med tanke på byens beliggenhet langs havet. Også utelivet er spesielt anerkjent og tilbyr alt fra tradisjonelle spanske barer til enorme klubber. Byen er aktiv hele uken og nattelivet er absolutt ikke forbeholdt kun helger!

Feiring i Barcelona

Blir det nye feiring i mai 2014 i Barcelona?

Catalonias store stolthet er selvsagt fotballaget FC Barcelona. Fotballelskere MÅ ta turen til enorme Camp Nou og få med seg verdens beste fotballag i aksjon. Det er relativt mye enklere å skaffe billetter enn til for eksempel kamper i England. I tillegg tilbyr klubben guidede turer av stadion, med blant annet besøk i garderobene og presserom. Man får også muligheten til å løfte selveste Champions League-trofeet på denne turen. Barcelona har et eget museum hvor man kan lære mer om klubbens lange og stolte historie. Med spillere som Suarez, neymar, Iniesta og ikke minst Lionel Messi er dette stadionet man MÅ få med seg- kanskje har verden aldri sett et bedre fotballag enn dagens Barcelona….


Fotballbilletter Europa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail