Fotballmoro tipper Tippeligaen 2013

Fh Haugesund

FK Haugesund

De fotballinteresserte har nå i ukesvis blitt proppet av tips, oppdateringer på stallene, tabellplassering osv osv i alle aviser og TV-kanaler- så jeg gjør dette enkelt:
Her er mitt tabelltips- og under finner du litt ekstra om «mitt» lag- FK Haugesund og hvorfor jeg tror de havner litt høyere enn «alle andre» tror….kommentarer mottas med takk.

 

 

TABELLTIPS
1. Molde
2. Strømsgodset
3. Rosenborg
4. FK Haugesund
5. Viking
6. Tromsø
7. Vålerenga
8. Lillestrøm
9. Brann
10. Aalesund
11. Start
12. Odd
13. Hønefoss
14. Sogndal
15. Sandnes Ulf
16. Sarpsborg 08

De fleste tipper FK Haugesund på 6-8 plass, dvs omtrent som de tre årene etter opprykket hvor de har 2 6.plasser og en 7.plass- hvert år litt bedre enn ekspertene har tippet stort sett. Jeg tror- noe subjektivt skal jeg dog innrømme- at FKH havner enda høyere i år. La meg forklare hvorfor jeg er optimist på FKH sine vegne:

Spillere inn:
Henrik Kildentoft (FC Nordsjælland), Christian Gytkjær (FC Nordsjælland) og Olav Dalen (Nybergsund).

Spillere ut: Oddbjørn Skartun , Nikola Djurdjic , Chris Pozniak (legger opp), Lars Øvernes og Amer Osmanagic .

Av de spillerne som spillte fast og leverte ifjor er det kun Djurdic som er borte- et stort tap selvsagt men han forsvant tross alt en stund før sesongen var over. Etter at han forsvant ble forøvrig Søderlund merkbart mindre målfarlig, de hadde et godt samarbeid.

FKH har derimot hentet inn gode forsterkninger, og etter min mening forsterket laget – Henrik Kildentoft fra Nordsjælland forsterker den svakeste delen av forsvaret, nemlig høyrebacken og med Våge Nilsen på andre siden har FKH etter min mening potensielt seriens sterkeste backpar dersom Kildentoft leverer som han har gjort for Nordsjælland i Danmark hvor han var fast på laget suksessårene før han ble satt tilbake av skade.

Midtbanen til FKH består av få store navn og spekatulære spillere, men her er det jobbing,jobbing,jobbing og kontinuitet over hele linja. FKh avhengige av at midtbanen holder seg på høyt nivå hele sesongen og bidrar med scoringer skal mitt tips holde-men det tror jeg den gjør!

Christian Gytkjær er en MEGET spennende spiss, som vel egentlig ble hentet for å erstatte Søderlund og spille i par med den lovende unge spissen Henrik Kjelsrud Johnsen- men nå er Søderlund i FKH enda og det lukter det mål av! Gytkjør og Søderlund er to litt ulike spisser, litt som de tidligere suksessparene i FKH, tenker da på Sørum/Djurdic og Djurdic/Søderlund. Fungerer dette samspillet tror jeg FKH har en duo som skadefrie kan stå for 30-35 mål i en sesong.

I Per Morten Kristiansen har FKH en av Tippeligaens mest stabile keepere- litt lavere maksnivå enn et par andre keepere i TL muligens, men over en lang sesong leverer han helt på topp, og er en viktig årsak til FKH sine gode sesonger etter opprykket.

FKH har også sørget for stabile forhold i klubben- økt men forsvarlig budsjett (en av de mest veldrevne klubbene i Norge økonomisk), mange kontraktsforlengelser før sesongen som gir trygghet og entusiasmen ved en ny stadion som reiser seg i disse dager.

Jeg tror måkene flyr litt høyere i år og tipper en optimistisk 4.plass!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.