Fotballmoro oppsummerer 16.mai runden 2011

Tippeligaen

Tippeligaen

Ja hva skal man si? En ting er ihvertfall sikkert-kvaliteten i tippeligaen er for dårlig. Det vil alltid være noen overraskelser i fotball, men når RBK, VIF, Stabæk og LSK taper i en og samme runde er nivået for dårlig-særlig når 3 av disse tapte hjemme og 2 av de tapte mot lag som skal kjempe i bunnen……

Aalesund 2-1 Strømsgodset
Aalesund havnet under etter en forsvarsblemme mot godset og etter 35 min gjør Rekdal noe man sjelden ser i fotball-han byttet 2 spillere FØR pause, og såvidt jeg så var ingen av de skadet… Rekdal blir nok genierklært i Aalesund for Post scoret etter å ha blitt byttet inn (44.min) og etter pause tok Rekdals gutter ledelsen 2-1 og holdt den kampen inn. Viktig seier for Rekdal, surt tap for Godset som faktisk kunne fått en liten luke øverst hadde de holdt på ledelsen.

Brann 2-1 Start
Stor stemning i Bergen idag etter en fortjent seier på Stadion! Det var såvidt Start ikke ødela hele festen-ufortjent – men Skarfjords gutter rodde iland seieren og det var noe Bergen trengte-det flyter mye Hansa ut i vågen idag, selv om vi gjerne kaller det Ringnes når det har vært en runde i systemet før det renner ut…. Spm i Bergen må være-hvor lenge får de beholde Ojo???

Lillestrøm 0-3 Molde
LSK spiller bra offensiv fotball, de er ikke like gode bakover og når de havner på «hæla» går det fort gale. En veldig sterk bortseier for SOlskjær selvsagt, og de er nok veldig skuffet i Lillestrøm idag.

Rosenborg 0-1 FK HAugesund
Rundens store overraskelse-FKH har slitt til nå i sesongen og ikke klart å holde sin gode hjemmebanestatistikk heller-så smeller de til med en FORTJENT borteseier mot RBK….. nå husker mange kanskje riktignok at FKH laget problemer for RBK på Lerkendal ifjor også, men dette var det nok ingen som ventet. Ifølge Mini hadde RBK EN god sjanse i hele kampen, det må være bunnrekord på Lerkendal nesten uansett hvor langt tilbake man går. Bra levert av FKH som spillte elendig i forsvar forrige runde og slapp inn 4 hjemme mot Stabæk….

Stabæk 0-1 Sogndal
Sterkt av Sogndal, svakt av Stabæk-hva skal man egentlig si….. ifølge rapportene jeg har lest var det ikke helt ufortjent heller. Forrige runde scoret Stabæk 4 borte mot FKH-så null hjemme mot Sogndal. Årets tippeliga er urovekkende ujevn/ustabil……

Tromsø 2-2 Sarpsborg08
Nok et topplag som ryker mot et antatt bunnlag-begrepet «bunnlag» må tas med klyper av salt store som fjell, for sålangt i årets TL er RBK og Viking blant bunnlagene mens Sarpsborg hevder seg helt greit og Tromsø og Godset kjemper om toppen…. Uvant at TIL slipper inn 2 hjemme, og de er nok skuffet i nord selv om Sarpsborg har vist flere ganger at de ikke blir noen kasteball i år.

Fortsetter under reklamen

Viking 1-1 Odd Grenland
Den hjemvendhelt Frode Johnsen headet Odd i ledelsen, men heldigvis-eller ikke?- for HAQreide berget Berisha et poeng med et flott mål. Det er uasnett krise i Stavanger, noe ca 4000 tomme seter beviste. LAget spiller kjedelig, scorer for lite, ligger på nedrykk og HAreide sitter ikke lenge er min spådom.

Fredrikstad 3-1 Vålerenga
VIF hadde vel den vanskeligste kampen av «storlagene» denne runden og fikk det også svært vanskelig i plankebyen. FFK spiller god fotball og fortsetter de slik vil de hevde seg GODT i TL2011, kanskje helt på medaljeplass faktisk. En trøst for ANdresen får være at selv om laget er i fritt fall på tabellen var det lyspunkt å spore i spillet….men 5 kamper uten seier og exit mot Kjelsås i cupen er nok ikke helt det man håpet på….

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on Fotballmoro oppsummerer 16.mai runden 2011

  1. Upsi-rettet 🙂

  2. Roger // 17/05/2011 at 3:05 pm //

    Skarsfjord ikke skarstveit

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.