Fotballens nye rekordovergang: Bale verdt 850 000 000 kroner?

Real Madrid med nok en rekordovergang

Real Madrid med nok en rekordovergang

Da er endelig årets lengste, mest omtalte og minst spennende overgang offentliggjort- Gareth Bale er solgt fra Tottenham Hotspur i England til Real Madrid i Spania. Det er litt «uenighet» om summen- Real Madrid vil ikke overdrive prisen mtp Ronaldos skjøre ego, mens Tottenham gjerne vil blåse den opp for å forsvare at de må selge sin desidert beste spiller mot Deres vilje. Det er uansett ingen grunn til å flisespikke på prisen-det er snakk om ca 850 000 000 nKr, pluss/minus noen titallsmillioner …..

Tottenham måtte selge-la det være helt klart- De ville ikke men for de pengene, og når spilleren VIL vekk- hvilket valg har klubbene idag? La sine best betalte spillere råtne på B-laget eller surmule på banen mens de hever gigantlønninger som de ikke er motivert til å jobbe for? Tottenham måtte selge. De visste det. Bale visste det. Real Madrid visste det. Og etter å ha sett hvordan Tottenham har brukt penger i sommer så har vi egentlig visst det alle sammen.

Tottenham Hotspur

Tottenham

For vel er Bale en fantastisk spiller, kanskje den beste i PL siste 2 sesongene sammen med bla Persie, Suarez og en 2-3 spillere til- særlig deler av 2012/2013 sesongen var han outstanding. Det er dog ingen garanti for at han holder nivået over lang tid- helle rikke at han er glad, motivert og skadefri. Sånn sett har kanskje Tottenham gått litt ned i toppnivå uten Bale men med de spillerne de har handlet inn for pengene de visste de ville få…kanskje er Tottenham totalt sett egentlig styrket? De har hentet inn spillere som Soldado, lamela og Capoue som kan gå rett inn og styrke laget- og spillere som Eriksen, Chiriches og Chadli som også vil være i en normal 20-mannstropp denne sesongen. (litt vanskelig å vite hvordan midtbanen blir her, alle de nye spillerne er nesten gode nok for en startellver…) Totalt føler jeg Tottenham har kommet godt ut av denne handelen- de har styrket stallen kraftig og fått en utrolig bred og slagkraftig stall-særlig midtbanen er styrket. Samtidig har de fått markert ovenfor fansen at de har ambisjoner og at det ikke var med lett hjerte de solgte sin juvel.

Real Madrid-Santiago Bernabeu

Santiago Bernabeu Gareth Bale sin nye hjemmebane

Jeg stiller meg litt mer skeptisk til om jeg tror Real Madrid har fått valuta for pengene. Når de kjøpte Ronaldo for forrige rekordsum i 2009 ble det etterpå sagt at kjøpssummen var tjent inn igjen via draktsalg og økte sponsorinntekter før første sesongen med CR7 var ferdigspillt- jeg tror ikke Bale er like storselgende, ei heller er jeg like sikker på at han vil blomstre sportslig i den grad CR7 gjorde-Ronaldo var tross alt allerede en spiller som hadde levert over flere år, og som fikk en mindre overgang mtp språk, kultur etc ved å flytte til Spania enn hjemmekjære Bale vil få. Bale har vært best når han har spillt venstreving/kant, fått ta frispark og vandre litt innover og til spissplass. Lyder kjent? Joda- ikke helt ulikt CR7 i Real Madrid altså….hvordan de skal sette sammen laget er litt usikkert for meg- det ser ut til at sammen med Higuain forsvinner nå Ozil og Di Maria(?) ut portene på Bernabeu idag sammen med Kaka. Det er plutselig litt tynt helt øverst hos Real Madrid selv om de er utrolig sterke like bak spissplassen…. Og hvem skal egentlig ta frisparkene?

Min konklusjon blir at Tottenham tross alt har gjort en god avtale- de har solgt sin beste spiller, men har fått rekordmye penger for ham som de allerede har brukt til å forsterke laget betydelig. Litt lavere toppnivå, men mye bedre bredde på stallen. Jeg er mer usikker på Real Madrid oppi dette, men leverer Bale er han verdt pengene-for med sine stadig sterkt økende inntekter har de kongelige råd til å bruke så mye penger på en spiller dersom han leverer varene.

Taperen i alt dette er kanskje respekten for fotballen generelt-disse summene gir mange en litt besk bismak når en ser hva deler av verden har av utfordringer idag, utfordringer som ikke får i nærheten av disse summene av verdenssamfunnet.

Hva mener leserne- er Bale verdt summen? Har Tottenham solgt seg ut av medaljekampen og CL plass? Vil Bale lykkes i Real Madrid? Og ikke minst- er det galskap med slike summer for en fotballspiller eller er det markedet som bestemmer og da er alt greit?

Gareth Bale vs Cristiano Ronaldo Photo: Alejandro Ramos via Wikicommons

Gareth Bale vs Cristiano Ronaldo Photo: Alejandro Ramos via Wikicommons

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.