Fotball VM 2022: Disse møter Norge i kvalifiseringskampene

Om ett år er det igjen tid for verdensmesterskapet i fotball, som skal holdes i Qatar fra den 21. november til 18. desember 2022. Datoen ble flyttet til etter sommeren grunnet den ekstreme varmen som er i landet på sommertid. I Qatar kan nemlig temperaturen bli så høy som 50 grader celsius midt på sommeren, noe få andre takler enn innbyggerne selv og i de som bor i nabolandene. I november pleier gradene derimot å ligge på mellom 24 og 29 grader.
Fra mars 2021 til mars 2022 holdes det kvalifiseringskamper. Det er i disse det avgjøres hvem som går videre til semifinalene, som spilles mellom den 24. og 25. mars 2022. Deretter er det tid for finalespillet, som spilles den 28. og den 29. mars 2022. Til slutt vil det være tre lag som vil få en plass i fotball VM 2022. Norge spiller sin første kvalifiseringskamp den 24. mars 2021, hvor vi møter Gibraltar.

Norges kvalifiseringskamper til fotball VM 2022
Gibraltar – Norge (24. mars 2021)
Norge – Tyrkia (27. mars 2021)
Montenegro – Norge (30. mars 2021)
Norge – Nederland (1. september 2021)
Latvia – Norge (4. september 2021)
Norge – Gibraltar (7. september 2021)
Tyrkia – Norge (8. oktober 2021)
Norge – Montenegro (11. oktober 2021)
Norge – Latvia (13. oktober 2021)
Nederland – Norge (16. november 2021)

Fortsatt mye usikkerhet
Da vi fremdeles befinner oss midt i en pandemi, er det fortsatt en del usikkerhet rundt fotball VM og kampene som skal spilles. Nye, strenge restriksjoner kan tre i kraft på dagen, noe som gjør det vanskelig å forutse om kampene vil spilles slik de er planlagt eller om noe vil endre seg. Per i dag virker det derimot som at i hvertfall de førstkommende kampene vil spilles som planlagt.
Vi tror også at dersom vaksineringen fortsetter som normalt og får gode resultater, så vil situasjonen bli litt mer normal igjen. Forhåpentligvis vil mesteparten av verdens befolkning være fullvaksinert innen 2022, slik at vi endelig kan se en slutt på denne pandemien.

Supportere ønsker boikott
Det har vært mye kritikk til vertslandet for den 22. versjonen av fotball VM, og mange norske supportere ønsker at fotball VM 2022 skal boikottes. Bakgrunnen for kritikken og ønsket om boikott, ligger i hvordan Qatar behandler sine gjestearbeidere. Siden Qatar fikk tildelt neste års fotball VM, har mer enn 6500 gjestearbeidere omkommet. Den 20. juni 2021 var det planlagt et ekstraordinært NFF-ting, for å diskutere en eventuell Qatar-boikott.
Boikotten skulle også tas opp i fotballtinget søndag 14. mars 2021, og der ble de enige om å avlyse det ekstraordinære møtet den 20. juni. Forslaget om Qatar-boikott ble nedstemt av 146 representanter i tinget, og kom derfor ikke med på sakslisten. For at et forslag skal komme med på sakslisten, må to tredjedeler av tinget stemme for.

Ny landskapskaptein i fronten
Som følge av at den tidligere landskapskapteinen, Stefan Johansson, har ga seg, ble Martin Ødegaard valg til ny landskapskaptein. Ståle Solbakken har kommentert at han valgte Ødegaard til kaptein da han i følge de andre spillerne representerte troppen, og at han generelt utgjør en bunnsolid leder. Hans erfaring med de utenlandske lagene Real Madrid (Spania) og Arsenal (England), gir han nok også en fordel.
Ødegaard ønsket også å unngå en Qatar-boikott, blant annet på bakgrunn av at Norge ikke har vært med i mesterskapet på 20 år. Han mener vi kan lage oppmerksomhet og påvirke situasjonen i Qatar på andre måter isteden, og samtidig bli med i VM. Kvalifikasjonskampene starter allerede denne måneden, og vi tror også mange ville blitt skuffet dersom Norge hadde trukket seg nå.

Parc des Princes Foto:Mickael Denet/wikimediacommons

Her kan du tippe på Norge i VM
Mens du følger med på på Norge i kvalifiseringskampene til fotball VM 2022, kan du også tippe på det du tror utfallet av kampen(e) blir. På den måten øker spenningen da du vl få muligheten til å vinne samtidig som du ser på kampene. Et av de beste oddsutvalgene finner du hos Betsson odds, som tilbyr oddsbetting på alle typer sporter.
I skrivende stund kan man tippe på hvem som vil vinne hele mesterskapet, og på kampresultater fra kvalifikasjonskampene. I Norges første kamp mot Gibraltar er oddsen akkurat nå på 1.03 for at Norge vinner. Oddsen for Gibraltar er på hele 62.00. Man kan tippe på alle kvalifikasjonskamper, ikke bare de Norge spiller.

Andre kamper du bør få med deg i mars 2021

For utenom kvalifiseringen til fotball VM 2022, er det selvsagt også mange andre spennende kamper du bør få med deg. Blant annet spiller Real Madrid mot Atalanta den 16 mars, samtidig som Manchester City møter Mönchengladbach kl. 21:00.
På samme tid dagen etter, den 17. mars, møter Bayern München Lazio og Chelsea møter Atletico Madrid til kamp. Også disse kampene er det mulig å tippe på hos ulike bookmakere. Den 18. mars spiller AC Milan mot Manchester United kl. 21:00, mens Villareal møter Dynamo Kiev. Vi er tross alt bare halvveis inn i mars måned, og dagene er fullspekket av fotballmoro også i resten av måneden.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.