Fotball VM 2018-et lite tilbakeblikk

Fotball VM 2018-et lite tilbakeblikk

Så var fotball VM over. Kom fort og gikk fort. Fra 1970 var fotball noe som var enkelt å forutse, da de beste lagene, Brazil, England etc. var de lagene som som oftest vant. Dette endret seg fra ca. 2004 og fotball VM ble en sport der «alt kunne skje.» Lag som Belgia og Sveits som aldri før hadde vist seg noe særlig kom høyere opp og vant mange kamper man ikke ha trodd de kunne klare. Mange av de vanlige resultatene forandret seg og de gode falt mens de middels kom høyere opp. Fotball i seg selv ble aldri som før.

Sverige som vi kjenner kom veldig høyt opp i resultatene noe som nå er lenge siden det har skjedd, dette godt fortjent. Japan hadde en god sjans mot Belgia men endte 3-2. Russland tapte mot Krotia, der Russland har blitt mye bedre i det siste men svinger litt opp og ned. Det laget som overrasket mest i år må vel sies å ha vært Krotia, som kom helt til finalen mot Frankrike og tapte der 4-2. Det var neppe mange som hadde ventet seg Kroatia i finalen. At VM ble spilt i Russland gjorde nok sitt til at Russland klarte å komme så høyt opp blant de beste. Av skandalekampene så må nok Marokko kampen, den første, sies å ha vært en av de største. Hadde nok var mye bedre for VM om de store lagene, som Spania og Tyskland kom høyere opp. Det triste under dette VM var at Norge ikke var med noe som sank seertallene i Norge en del. Det mange nok fant rart var hvordan Spania ikke klarte seg bedre. Selv om Belgia har nå vært meget stabile siste 7 år, var det nok en liten overraskelse at England tapte 1-0 mot de. Så da endte fotball VM 2018 slik:

1. Frankrike
2. Kroatia
3. Belgia

Dette er første gang på utrolig lang tid at Belgia har kommet på 3. plass og dette etter lang periode med enormt gode og stabile kamper er noe de fortjener sterkt. Så nå er det 4 år til neste VM. For fotballen sin skyld håper vi at gleden fortsetter blant fotball interesserte.

Gjesteartikkel:
Artikkelen er skrevet av Andreas som har flere nettsider blant annet Sad images download

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.