Fotball og reiser

UEFA UEFA

For en fotball fan så er ingenting bedre enn en serierunde på storskjerm med masse god drikke, snacks og ikke minst kompisgjengen en lørdags ettermiddag. Dette er garantert god stemning og mye følelser, både gode og dårlige, alt avhenger av hvordan laget ditt presterer. Alle som elsker fotball har alltid et nasjonalt lag de støtter, i tillegg til en stor lag i utlandet, som oftest fra en av de store ligaene i Europa (England, Italia, Spania, Tyskland, Frankrike).
Å se kampen fra sofen med kompisgjengen er selvfølgelig gøy, men det kan faktisk bli enda bedre enn det. Nemlig å oppleve dette LIVE sammen med kompisgjengen. Å dra innen Norge for å se på favorittlaget sitt er nå mulig, såfremst man greier å skaffe seg billett til kampen. Norge er som kjent helt åpnet igjen. Det betyr at fotballag nå får lov til å ha tilskuere. Utenlandsturer for å se favorittlaget sitt er også mulig. Ja, det har vært litt vanskelig å få dette til i disse dager på grunn av COVID situasjonen. Men litt etter litt blir nå disse COVID restriksjonene lettet over store deler av Europa. I tillegg har vi fått i gang EU Corona-sertifikatet, noe som vil gjøre reiser til land innen EU mye enklere.

etihad City of Manchester Stadium Foto: Alfonso Jimenes/ wikimediacommons

Etihad Stadium Foto: Alfonso Jimenes/ wikimediacommons

Atmosfære og opplevelse
Å dra utenlands, til et land man ikke er så kjent i, et land som er billigere enn Norge, trenger ikke å koste skjorta av en vanlig Ola Nordmann.
Å reise utenlands for å se laget sitt live er blitt mye enklere nå enn for 20 år siden. Drøssevis med flyselskaper som tilbyr billigere billetter til utlandet, til mange forskjellige store og små byer. Disse flybillettene til utlandet er ofte billigere enn billetter for innenriksruter i Norge.
Skal man for eksempel til Italia for å følge laget sitt på en Champions League kamp er det mange utrolige billige flyreiser som tilbys. Om man er villig til å ha et par mellomlandinger og reiser lett, det vil si kun med en liten ryggsekk eller bag, så kan man få tur/retur reise for under 6-700 kroner. Kostnaden for slike turer er billetten til selve kampen og oppholdet. Billetten til kampen kan man ikke gjøre noe med. Men kostnad for opphold er det fullt mulig å redusere stort. Reiser man med en vennegjeng, lønner det seg å leie en hel leilighet og dele på utgiftene. Reiser man alene er det billigere alternativer enn hotell, som for eksempel Bed and Breakfast og Hostel (vandrerhjem). I Italia koster disse deg alt mellom 10-25 Euro per natt.

Ønsker man derimot å kombinere fotballturen med en ferie, så er det også fullt mulig. Men da må man kanskje vurdere å ta litt av overskuddet fra krypto handelen til å dekke utgiftene. På fotballturer er hovedmålet å se kampen, ha det gøy, drikke seg full og komme seg hjem igjen. Mens ferier har mer opplevelse, kultur og avslapping i fokus. Noe som kan lett koste mer enn en fotballtur, avhengig av lengden på ferien så klart.

Uansett om man drar kun på fotball- eller ferietur, eller kanskje kombinert, og man er litt smart så trenger dette ikke å bli en dyr affære i det hele tatt.

En ting er helt sikkert, man vil oppleve noe nytt, føle en annen atmosfære enn det man er vant med. Spesielt på fotballtur til stor-kamper i Champions League. Atmosfæren på en Barcelona – Juventus kamp, kan ikke sammenlignes med for eksempel en RBK-FK haugesund kamp. Denne stemningen og atmosfæren vil være verdt hver eneste krone (eller man burde si Euro). Opplevelse for livet er garantert, om man ikke er en som drar ofte på slike turer.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.