FKH- Rogalands beste lag!

Fh Haugesund

FK Haugesund

Siden FKH ble dannet 1993 når Haugesundslagene Haugar og Djerv slo seg sammen-Vard i 2007-(satsingslagene) har det vært FK Haugesund som har vært lag nr 2 i Rogaland, til en viss grad i konkurranse med Bryne riktignok, selv om Bryne ikke er i nærheten av den publikumsstøtten FKH har. Sportslig gikk det naturlig nok endel opp og ned de første årene, men nå viirker FKH å ha etablert seg i eliten. Viktigere enn det for mange er allikavel forholdet til «Storebror» Viking i Stavanger. Rivalisieringen mellom de to største byene og klubbene i Rogaland (og på vestlandet når man ser bort fra Bergens stolthet Brann) har vært stor i mange år, og når Haugesund endelig fikk et slagkraftig lag samlet (Haugesund har faktisk hatt 3 forskjellige lag på øverste nivå i Norge siste 35 årene , og 3 lag i Cupfinalen, dette er da nevnte Djerv, Haugar og selvsagt Vard Haugesund!) økte denne rivaliseringen. De siste årene har oppgjørene gjerne vært preget av stort sett harmløse stunts i forkant av kampene, mange tilreisende supportere og stor spenning og fotballglede. I kampen 28.april 2012 var det ca 1000 FKH supportere på Viking stadion, og det er dermed et av de oppgjørene som samler absolutt flest bortesupportere i Tippeligaen!

Viking er på mange måter fortsatt storebror i Rogaland-de har en flott ny stor stadion, som på tross av kraftig nedgang siste årene fortsatt drar langt flere tilskuere enn FKH i det hele tatt har plass til på gamle nedslitte HAugesund stadion….de har et budsjett som overgår FKH sitt med titalls millioner, og fortsatt er Viking et av «de store» lagene i norsk fotball, sammen med f.eks Rosenborg,Vålerenga,Lillestrøm og Brann.

Sportslig sett-og det er igrunn ganske viktig også, er det ikke, er dette i ferd med å snu. Etter opprykket i 2009 spillte FKH seg inn i alles hjerter i 2010 sesongen med flott angrepsfotball, store hjerter og en trener -Jostein Grindhaug- som ble alles favoritt. Den vanskelige 2.sesongen ble gjort til skamme og FKH hadde en ny god sesong, og det er særlig på hjemmebane laget har utmerket seg, hvor alle lag sliter med å ta poeng.

Tippeligaen 2010:
6.FK Haugesund 45p
9.Viking 41p

Tippeligaen 2011
6. FK Haugesund 47p
11.Viking 37p

Haugesund stadion Foto:Rune Sattler/Wikicommons

Viking derimot har slitt med å score mål, Viking stadion er intet fort selv om det fremdeles er en vanskelig bortebane-og Åge HAreide konkurrerer ikke akkurat med Jostein når karismapriser skal deles ut for å si det forsiktig…. starten på 2012 har fortsatt som de to foregående hva de to klubbene seg imellom angår-FKH har solide 11 poeng etter 4 bortekamper og 2 hjemmekamper, mens Viking sliter ned mot bunnen. Årets første store Rogalandsderby (det blir endele i år, ettersom Sandnes Ulf også er i Tippeligaen) endte med en sterk 0-2 seier til FKH, en seier som fort kunne blitt større også.

Tippeligaen 2012 etter 6 kamper:
4.FK Haugesund 11p
12.Viking 7p

Med angrepsspillere som Nikola Djurdjic og Alexander Søderlund(toppscorer sålangt!) kommer garantert FKH til å fortsette å score mye mål i 2012, og jeg blir ikke overrasket om det etter sesongen viser seg for 3.år på rad at FKH er best i Rogaland-igjen!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.