Europas viktigste fotballspiller

Lionel Messi

Lionel Messi

Diskusjoner rundt hvem som er best er noe vi fotballsupportere liker-om det nå gjelder lag, spillere eller trenere. En av de mest intense debattene siste årene har selvsagt gått på hvem som er verdens beste spiller-og da har det i stor grad egentlig bare dreid seg om Messi og Ronaldo. En annen ting som gjerne diskuteres er hvor avhengige lagene er av de beste spillerne sine-og det er det jeg skal se på her. Å velge spillere til dette var ikke enkelt-Messi og Ronaldo er selvsagt, samme med Zlatan. Utover disse 3 har jeg valgt å ta med Mario Gomez, Robbie Van Persie og Wayne Rooney. Jeg har altså valgt å holde meg til «de 4 store» ligaene, og de mestscorende spillerne sett opp mot lagets plassering.

Mario Gomez

Det kunne jo vært naturlig å sett på spillere fra lag som Dortmund, Manchester City eller Juventus-men disse lagene mangler spillere som virkelig utmerker seg når det gjelder antall mål.

Selvsagt burde en slik sammenligning også inkludere andre spillere enn spisser-spillere som Xavi, Seedorf eller Casillas for eksempel-men det ville også betydd en betydelig mer komplisert sammenligning med betydelig større grad av skjønn. Jeg har derfor valgt å fokusere på spissene-og det enkleste av alle parametre for sammenligning-hvor involvert de er i målene laget scorer i serien. Når alt kommer til alt er det det fotball avgjøres ved-antall mål. Spillerne valgt ut er altså: Lionel Messi(Barcelona), Cristiano Ronaldo(Real Madrid), Mario Gomez(Bayern Munchen), Zlatan Ibrahimovic(Milan), Wayne Rooney(Manchester United) og Robbie Van Persie(Arsenal). Antall kamper er ikke vurdert da det ikke er like avgjørende for konklusjonen, det er uansett kun mindre forskjeller på antall spillte kamper da alle ligaene er kommet omtrent like langt og ingen av spillerne har hatt lange skadeavbrekk i sesongen.

Antall mål-og % av lagets mål:

Ronaldo: 37-37
Messi: 36-42
Persie: 26-42
Gomez: 23-34
Zlatan: 22-37
Rooney: 21-28

Allerede her ser vi stor forskjell- Messi og Ronaldo scorer klart mest, men de spiller også for lag som scorer mye. Rooney detter ut av «tetkampen» allerede her, mens Persie og Messi utmerker seg med 42% av lagets mål, et veldig høyt tall-og mange vil nok si FOR høyt…. men virkelig interessant blir det jo ikke før vi legger til assists og ser hvbor mange av målene spillerne er involvert i:

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Antall må-Antall assist-% av lagets mål med mål/assist

Ronaldo: 37-10-47
Messi: 36-10-53
Persie: 26-11-60
Gomez: 23-3-39
Zlatan: 22-6-47
Rooney: 21-7-37

Her ser vi at forskjellene blir store- Gomez med kun 3 assist og Rooney er direkte involvert i under 40% av sitt lags mål, så har vi Zlatan, Ronaldo og Messi som ligger på rundt 50% alle 3. Den som utmerker seg her er Persie-han er direkte involvert-med mål eller assist- i 60% av Arsenals mål sesongen 2011/2012! Etter min mening er han derfor utvilsomt den spilleren som betyr mest for sitt lag i Europa denne sesongen, noe som vel taler til hans fordel-men ikke til Arsenals. At en spillere alene er så avgjørende betyr at man er veldig avhengig av denne ene spilleren.

Van Persie Foto:Ronnie MacDonald/Wikimedia Commons

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Comment on Europas viktigste fotballspiller

  1. V.persie // 12/04/2012 at 10:48 pm //

    He scores when he want to!

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Persie til Manchester United | Fotballmoro
  2. Europas viktigste fotballspiller November 2012 | Fotballmoro

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.