Er VM blitt et utvidet EM?

Er VM blitt et utvidet EM?

Kun europeiske lag gjenstår i semifinalene i fotball-VM. Det overrasker ikke president Aleksander Ceferin i det europeiske fotballforbundet (UEFA). Belgia, England, Frankrike og Kroatia kjemper om det gjeve VM-trofeet som deles ut søndag. UEFA-presidenten er ikke overrasket og tror det ikke er tilfeldig at europeerne har levert i mesterskapet.
– Fotball i Europa er organisert annerledes. Det er mer infrastruktur og mer teknisk personell. Vi arbeider ganske annerledes, og forskjellen blir større for hvert år, sa Ceferin på en pressekonferanse i Riga.

Det er femte gang i historien det kun er europeiske lag i VM-semifinalene. Forrige gang var i 2006-ser vi på vinnerne av VM er ikke trenden like klar, Europa har 6 av de siste 10 vinnerne, Sør Amerika 4. Det må dog bemerkes at de siste 3 vinnerne er fra Europa, hhv Tyskalnd(2014), Spania(2010) og Italia(2006).Etter min mening er dette en trend vi vil se forsterket de neste mesterskapene- fotballen i Europa er på et annet nivå når det gjelder organisering, trening og profesjonalitet. Det er fantastiske spillere fra Asia, Sør Amerika og Afrika-men det holder ikke lenger. Det er ikke nok med en Maradona, en Ronaldo(Brasil) eller en Pele, det har vi sett tydelig i dette mesterskapet hvor spillere som Messi og Ronaldo ikke har klart å dra laget med seg videre fra 8-delsfinale.

Det er igrunn samme trenden vi ser i Europa i Champions League, hvor det som før var en relativt åpen turnering nå vinnes av «de samme» lagene fra de samme store ligaene- siste 10 årene er det «kun» 5 lag fra 4 nasjoner som har vunnet CL- Bayern Munchen(1), Chelsea(1), Inter(1), Barcelona (3) og Real Madrid (4). De 5 siste CL finalene er vunnet av spanske lag og 2 av finalene var helspanske….

En utvikling vi ikke kan/klarer å stoppe, så får vi heller se tilbake med nostalgi på vinnere som Røde Stjerne, PSV og Uruguay….

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.