Er ikke Frank Lampard god nok lenger?

Frank Lampard- «Mr.Chelsea», «The proffessor» etc etc får ikke fortsette i Chelsea visstnok. Dette skal komme fra øverste hold, dvs fra den russiske pengesekken. Lampard er visst for gammel og ikke god nok for neste sesong. Jeg tillater meg å være uenig. Jeg er ganske sikker på at manageren (jeg bruker ikke navn, det er fort en annen før du leser denne artikkelen…) også syns Frank Lampard er god nok til en sesong til. Nå vet en jo aldri hvor god en spiller er neste sesong- men en kan jo se på historikken og gjøre seg noen tanker….

Jeg vet ikke hvor mange sesonger på rad Lampard har scoret 10 mål eller mer i PL fra sin midtbaneposisjon nå-men det er mange. Han har allerede 12 mål i 2012/2013 sesongen-det er mer enn han hadde ifjor og i 2011/2012 sesongen. Det etter bare 18 kamper. Han pleier spille rundt 30 kamper og kan fort ende på mellom 15 og 20 mål denne sesongen faktisk, mer enn mange spisser som spiller fast på lagene i PL….

2010/2011: 10 mål 24 kamper snitt 0.42
2011/2012: 11 mål 30 kamper snitt 0.37
2012/2013: 12 mål 18 kamper snitt 0.59

Ser dette ut som en spiller på retur? Som ikke tåler nivået en sesong til? Lampard blir 35 til sommeren, ingen spesielt høy alder sålenge man unngår alvorlige skader, vi ser flere og flere spillere som leverer på høyeste nivå opp mot 40 år. Tempoet/rykket faller nok litt, men har dette vært Lampards sterkeste side noengang? Det har ikke det, og på midtbanen syns jeg han er vel så god nå som han var for et og to år siden, om enn littegranne svakere enn i perioden 2005-2009, men da var han blant de aller aller beste midtbanespillerne i verden også. Når man ser på stallen til Chelsea er det ihvertfall for meg ikke vanskelig å se et par spillere som kunne slippes dersom det er lønnen til Lampard som er problemet, for en ting er ihvertfall jeg sikker på- jeg hadde gitt Lampard en sesong til jo før jo heller.

PS- Lampard scoret onsdag 2-1 målet for England mot Brasil, deres første seier mot Brasil på over 10 kamper….

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.