EM 2012 oppsummering etter 2.runder

Mario Gomez-3 mål sålangt

EM har sålangt vært fantastisk underholdning-vi har åpne grupper, overraskende resultater, spennende kamper og heldigvis utrolig lite stygt spill og kjedelige kamper! Her følger en oppsummering av gruppene sålangt. Husk at du finner Kampoppsett med TV kanal for hele EM her !

Først-slik skilles lagene etter gruppespillet:

a) Antall poeng i innbyrdes oppgjør.
b) Målforskjell i innbyrdes oppgjør (dersom det er mer enn to lag som står likt).
c) Antall scorede mål i innbyrdes oppgjør (dersom det er mer enn to lag som står likt).
d) Total målforskjell.
e) Antall scorede mål i samtlige kamper.
f) Posisjon på UEFAs koeffisientrangering av landslag.
g) Fair play-opptreden i EM-sluttspillet.
h) Loddtrekning.

UEFA kom med en presisering før EM som sier at dersom tre lag ender likt, har lik målforskjell, og to av lagene også har likt antall scorede mål internt, så blir oppgjøret mellom disse to lagene avgjørende for tabellplassering.

GRUPPE A
Russland 4
Tsjekkia 3
Polen 2
Hellas 1

Gjenstående kamper: Russland-Hellas og Polen-Tsjekkia
Gruppe A har vært den store positive overraskelsen sålangt-mange mål, åpne og spennende kamper og en åpen gruppe helt til siste slutt. Russland er selvsagt favoritt til gruppeseier ettersom de har sin siste kamp mot Hellas som ikke har imponert, mens det mellom Polen-Tsjekkia er helt åpent. Kanskje tar Polen avansement på hjemmefordelen? Samtidig er gruppen så åpen at vinner Hellas er de forbi Russland på innbyrdes og med seier til Tsjekkia da er faktisk Russland ute- helt åpent og utrolig spennende altså! Russlands Dzagojev er turneringens «kule» sålangt med 3 mål, spennende å se hvor han havner etter EM!

GRUPPE B
Tyskland 6
Portugal 3
Danmark 3
Nederland 0

Nok en spennende gruppe selv om Nederland er ute etter tap mot Portugal og Tyskland(med mindre de slår Portugal med 2 mål og Tyskland slår Danmark), Tyskland tar imot Danmark i siste kamp og hviler muliugens noen spillere der-det bør ikke bety så mye med den benken, Klose er ingen dårlig erstatter for Gomez f.eks og laget skal være sterkere enn Danmark. Hvis Danmark slår Tyskland med ett mål og Portugal vinner sin kamp. Da vil alle tre lagene stå med seks poeng og 0 i internmålforskjell. Da er Tyskland avhengig av at de scorer minst to eller flere mål. Mer åpent enn det ser ut ved første øyekast altså! Gomez er gruppens toppscorer med sine 3 mål sålangt, ikke overraskende…

GRUPPE C
Spania 4
Kroatia 4
Italia 2
Irland 0

Irland er redningsløst fortapt, men de har EMs beste supportere sålangt! Utover det er det helt åpent-på papiret. Dvs- dersom Spania-Kroatia ender 2-2 betyr det ikke noe hva Italia gjør, og de frykter en reprise på «svenskehandelen» for noen år siden i støvellandet…. jeg tror ikke på det. Spania er gode nok til å vinne alle kamper, og de kan ikke gamble-taper de mot Kroatia og vi ser det som sikkert at Italia vinner mot Itland kan de være ute-den sjansen kan de ikke ta. Da blir det Spania og Italia antageligvis som avanserer her, som de fleste vel trodde på forhånd. Cesc og Torres er gruppens toppscorere med 2 mål hver sålangt. Morsomt for meg som har noen kroner på Cesc som turneringens toppscorer til 37 i odds…

GRUPPE D
Frankrike 4
England 4
Ukraina 3
Sverige 0

Sverige og Zlatan kan pakke til flyet hjem, for resten er det åpent… Ukraina-England kan bli en virkelig høydare om avansement her, Frankrike klarer seg med poeng mot Sverige, eller tap dersom Ukraina slår England-ikke umulig det egentlig selv om England er favoritter før den kampen. England kan klare sin målsetning om kvartfinale med poeng mot Ukraina, og det burde de jo strent tatt klare med laget de viste frem i andre omgang mot Sverige, om vi ser bort fra litt svakt hodespill da… Sheva skal man dog ikke se helt bort fra, han har fått en ny vår på hjemmebane her, 2 mål mot Sverige og han var nære et par ganger mot Frankrike også selv om resten av laget virket å være satt ut av regnværet i Kiev.

Konklusjon:
SPENNENDE!!!!


Spillere med 2 mål eller mer sålangt:

1. Alan Dzagojev Russland 3
2. Mario Mandzukic Kroatia 3
3. Mario Gómez Tyskland 3
4. Andrij Sjevtsjenko Ukraina 2
5. Cesc Fàbregas Spania 2
6. Fernando Torres Spania 2
7. Nicklas Bendtner Danmark 2
8. Václav Pilar Tsjekkia 2

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.