Dette serverer du kompisene når dere ser kamp

Når man skal ha kompiser på besøk for å se kamp er det vanlig med lett servering. Ofte kun litt chips, saltstenger osv- men uten alt for mye arbeid kan en lett gjøre mer ut av det-og skape et bedre grunnlag for flere kamper på rad med tilhørende forfriskninger. De mer vågale kan jo også sende link hit til kjæreste/kone og bestille noe til neste kamp…..

De viktigste kriteriene mine har vært:

1. Skal passe godt til kald drikke, gjerne typen med malt og susende humler
2. Skal være enkelt å spise og sette frem/rydde bort
3. Skal være enkelt å lage-enten i forveien eller slik at den bare kan tas ut av ovnen og serveres underveis i kampen

1. Nachos
nachos

Nachos oppfyller alle krav-med glans. Passer utmerket til god kald drikke, er enkelt å servere-og spise. Den kan lages klar i god tid før kompisene kommer, og tas direkte fra ovn ut på stuebordet for forsyning. Vær forberedt på bittelitt gris, men ikke mer enn det blir av chips&dipp i en spennende kamp. Dessuten er det ofte guacamole ved siden av her-det inneholder avokado så dette er i det store og hele rene helsekosten vil jeg tro…

2. Burritos
burrito-013

Burrito er på mange måter bare nok en tex-mex variant av taco/wraps osv- det er et sammensurium hele greia. Men det er godt, det er enkelt-og med denne vrien (altså med sølvfolie) så kan de lages klare litt før kampen og så settes de på bordet idet lagoppstillinegne vises på skjermen.

3. Vårruller
vårruller-038

Vårrullene er geniale som lett mat/snacks til fotball på TV- eneste ulempen er at de krever littegranne arbeid (1 t kanskje) i forkant-fordelen er at den timen kan tas god tid i forveien, slik at kjøkkenet er ryddet og alt klart til kompisene kommer. Bare å varme i ovnen, fat på bordet og voila- vårruller&dip, jeg tør anebfale en IPA til dette måltidet! Sikker vinner-hvem liker ikke vårruller?

4. BLT sandwich
blt

BLT er kanskje det litt «voksne» alternativet her. Det er bacon, det er majones-samtidig er det litt sunne ingredienser her, pent dandert i etasjer. Det kan til og med drikkes vin til BLT-om noen skulle mene at vin og fotball hører sammen. Dette er det du serverer når svigerfar skal se kamp hos deg på søndagen, spar nachosen med ekstra ost til kompisene som skal se CL en sen tirsdag heller.

5. Verdens beste burger- entrecoteburgeren
Hjemmelagdburger-020

Dette er burgeren med stor B, stor U og en over gjennomsnittet stor R også. Den tar littegranne tid (lag burgerne ferdig i forveien, stek i pausen!) men fy fasan den er verdt det. Den kompisen som ikke blir småsalig når han får denne burgeren servert med et smil og en kald forfriskning finnes ikke. Burger er aldri feil. Denne er alltid rett. Entrecoteburgeren.

Lurer du på når du kan se en kamp for å ha en unnskyldning til å lage noe på listen-sjekk TV-oversikten !

Have fun!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.