Derfor vinner Rosenborg Tippeligaen 2010

Rosenborg

Rosenborg slo Aalesund

Jeg holder som de fleste andre RBK som favoitt i årets Tippeliga, selv om jeg på ingen måte er for RBk tilhenger å regne. Årsakene til favorittstempelet er mange men kan for min del deles opp i 3 hovedpunkter:

*Kontinuitet i spillerstall
*Stabilitet
*Store ressurser

KONTINUITET
Mange klubber sliter med økonomien, kan ikke nå Europacuper eller er av andre grunner lite interessant for spillerne, eller de må la spillere gå av andre årsaker. Dette gjelder for alle Norske klubber, men det gjelder minst for Rosenborg. Derfor har klubben en kontinuitet i spillertroppen på førsteellveren få kan matche, og når de henter inn henter de spillere som Moldskred, som ikke akkurat svekker troppen. Slik ser transferlisten ut for RBK denne vinteren:

Inn:
Fredrik Winsnes
Daniel Örlund
Morten Moldskred

Ut:
Alexander Lund Hansen
Rune Almennig Jarstein
Marek Sapara
Juska Savolainen
Roy Miller
Michael Kleppe Jamtfall
Albert Berbatovci
Jo Sondre Aas
Pål André Helland

Her kommer poenget klart frem- Av spillerne ut er det kun Sapara og Jarstein som har spillt fast- og Jarstein erstattes av en Ørlund som vel skal holde samme kaliber. Sapara blir et tap men midtbanen til RBK er sterk og bred og Winsnes blir et fint tilskudd. Moldskred er en klar forsterkning, og med Iversen/Prica/Olsen/Moldskred får man muligheter for variajson og bytter fremover også. OBS- følg med på 17-år gamle Bakenga dersom han slipper til, der tror jeg RBK har en juvel…

STABILITET
Bred stall, erfaring og vinnermentalitet. Slik blir det seriemestre av. Ser vi på 2009 sesongen for eksempel, er det vel ingen tvil om at den pesneste og beste fotballen spillte Molde. I en periode…. men når sesongen var over viste tabellen RBk øverst med 13 poeng mer, men de hadde bare 3 seire mer- men med bare et tap (mot Start hjemme) ledet de serien det aller meste av sesongen. 2/3 seire og 1/3 uavgjort vil holde til å vinne de fleste ligaer…. og selv om enkelte spiller er viktigere for laget enn andre, har de bred stall slik at laget ikke hopper i kvalitet basert på enkeltspillere. De største utfordrene har ikke denne stabiliteten verken i spill eller spillerstall. Molde f.eks som har mistet Diouf, Brann som nok mister Huseklepp i sommer-Stabøk som har hatt spillere både ut og tilbake siden de vant gull…

STORE RESSURSER
Flere og flere fotballklubber sliter med økonomien, og må selge spillere, ikke fornye kontrakter, redusere treningsleire osv. Dette slipper RBK. Selv om de også må kutte noe slipper spillere og støtteapparat å lure på om lønna kommer og om klubben vil overleve NFF kravene. Dette gir selvsgat en ro og sikkerhet i hele klubben, som nok er god å ha med seg både på banen og hjem etterpå. Mon tro hvordan det hadde gått med lyn dersom de ikke hadde hatt pengeproblemer i flere år på rad? Det gjør nemlig noe med folk å ikke være trygg på jobben sin, enten man er spiller eller fysioterepeut. Klubben har en stall med betraktelig bredere nivå enn alle andre klubber mtp hvor mange som kan gå rett inn i førsteellveren.

Summasummarum mener jeg Rosenborg tar seriegull også i 2010. Jeg ser egentlig ikke helt alternativene over 30 kamper…

Er du Enig/Uenig? Kommenter, gjerne med begrunnelse 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 Comments on Derfor vinner Rosenborg Tippeligaen 2010

 1. Det er et godt poeng Patrick.

 2. Patrick // 11/03/2010 at 11:20 pm //

  Nordlukt; er såpass gammel at jeg husker RBK på 90-tallet dessverre..

  Bare så det er sagt; min første kommentar var ikke ment kritisk til RBK, for om klubben i mitt hjerte hadde vært i samme situasjon, håper jeg de hadde gjort det samme.. Det RBK har klart å opparbeide seg av ressurser, har det klart helt på egenhånd, uten en «rik onkel», og det står det respekt av.. Uansett hvor mye det suger for oss som holder med andre lag, er det bare å respektere hva RBK har oppnådd..

 3. Nordlukt // 11/03/2010 at 11:14 pm //

  Patrick. Det har Rosenborg alltid gjort! Jeg husker med gru tidlig 90, når de tok 2-3 spillere hvert år (med forskjellig hell – bedre på benken i Rosenborg enn toppskorer for Kongsvinger)

 4. Patrick // 11/03/2010 at 11:08 pm //

  Du har rett i mye av det du skriver, men en ting jeg synes du unnlater; RBK kjøper de andre lagene dårlig.. De plukker de beste fra andre lag; Moldskred fra TIL, Annan fra Stabæk, Winsnes fra Godset for å nevne noen.. I tillegg til å styrke egen stall, svekker de konkurrentene, noe som jeg mener bidrar til at RBK vinner..

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Vinner tippeligaen 2010 | Fotballmoro

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.