De mest populære fotballdraktene i verden

Når det kommer til design av fotballdrakter, er konkurransen blant de forskjellige produsentene enorm. Draktene er nemlig ikke bare svært synlige på kamp, men også en utrolig viktig inntektskilde for klubbene. Imidlertid er det mange hensyn å ta når man skal designe en fotballdrakt. Sponsorer skal ha synligheten de betaler for, klubbens kjennetegn må være synlige, men kanskje viktigst av alt skal draktene se bra ut på spillerne.

I en så delikat prosess er det ikke rart at noen drakter har gjort det bedre enn andre hos både fans og produsenter. Det er nettopp disse vi skal ta en titt på når vi nå sjekker ut de mest populære og ikoniske fotballdraktene i verden. For det finnes nemlig en rekke drakter som i seg selv har blitt ikoniske og i dag er å finne utenfor banen like ofte som på gresset. Uansett om du følger fotball hjemme fra stua via streaming, som du for eksempel finner på Fotballkanalen.com, eller selv sitter på tribunen er drakta like viktig. La oss komme i gang, dette er de fem mest populære draktene i verden akkurat nå.

Arsenal FC – hjemmebane
Arsenal har hatt et langvarig forhold med det tyske merket Adidas, og sin hovedsponsor Emirates i mange år. Dette har gjort at klubben har holdt seg til et lite endret design de siste tidene, noe som igjen har gjort klubbens egne drakter lett gjenkjennelig. Den rød og hvite drakten kan finnes over hele verden og er en av fotballverdens mest gjenkjennelige drakter.

Arsenal

Arsenal

Paris Saint-Germain – Hjemmebane
Den franske klubben Paris Saint-Germain har lenge vært en av de mest populære franske klubbene i Europa. Klubben har hatt en rekke anerkjente profiler i stallen inkludert Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva og Ronaldinho. Men klubben har også hatt en enorm popularitet knyttet til sine tradisjonelle drakter som er lilla, rød og hvitt. Sammen med Nike Performance har klubben utviklet et design som er både elegant og moteriktig. Dette har gjort at man likeså godt ser en PSG-drakt på treningssenteret eller ute på byen en sommerkveld, som på tribunen.

Brazil – Landslagsdrakt
Det er få eller ingen drakter som kan måle seg med de legendariske draktene til det brasilianske landslaget. Drakten har blitt båret av legender som Pelé, Ronaldinho, Neymar, Kaká, Garrincha og Romário. Den gule trøya og de blå shortsens utseende er assosiert med noen av de største navnene innen fotball. Nettopp derfor har drakten helt siden 1970 tallet vært blant de mest solgte og gjenkjennelige draktene i fotballverden, og ingen liste hadde vært fullkommen uten dens tilstedeværelse.

England – Landslagsdrakt
Det er ingen tvil om at England er en fotballnasjon. Deres hvite drakter har gjennomgått en rekke endringer og design gjennom karrieren, men alltid holdt seg tro til hvit drakt med et våpenskjold. Dette minimalistiske designet har gjort at drakten har opplevd popularitet både på og av banen de seneste årene. Dermed er sannsynligheten stor for at du vil treffe på en drakt uansett hvor i verden du befinner deg. Utviklet av Nike er dette en drakt som fotballfans over hele verden enkelt vil kjenne igjen, men kanskje mest av alt varme hjertet til en skikkelig engelskmann.

england

England

Liverpool FC – hjemmebane
Få lag i verden kan vise til en like stor utenlandsk supporter base som Liverpool fotballklubb. De historiske draktene med tilhørighet på Anfield har hold seg tro til et og samme design gjennom store deler av klubbens glansdager og er fast inventar i alle dedikerte supportere sitt klesskap. LFC har gjennom et langt liv hatt et langvarig samarbeid med Nike og sin hovedsponsor Standard Chartered. Dette har gjort at draktene har opplevd få eller ingen endringer og bestått tidsprøven med glans. Uansett hvor i verden du går inn i en sportsforretning er det stor sannsynlighet for at du vil finne en Liverpool drakt hengene på en av hyllene i nærheten.

Design som varer
I en sport hvor det er så mange følgere som fotball er det ikke rart at draktene har fått en viktig rolle. Imidlertid er det noen drakter som med sine ikoniske design er assosieres med legendariske fotballspillere. Denne kombinasjonen ser vi spesielt godt på landslagsdrakter som Brazil og England, men også på klubber som Liverpool, Arsenal og Paris Saint-Germain.

Ettersom draktene ofte er en viktig inntektskilde for klubbene legges det mye tid og energi i designet. Den enorme konkurransen mellom Nike og Adidas har også gjort at produksjonskontraktene ofte er gullkantet for både klubber og produsenter. Dette er kanskje ikke så rart når mer enn 40% av verdens befolkning anser seg selv som fotballfans. Draktene får stadig mer påvirkning av mote og design som kan gjøre at utviklingen videre blir spennende å følge

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.