De 5 største VM skuffelsene

VM i Brasil 2014 var i det store og hele fantastisk spør du meg-vi fikk mye mål, nye helter, gamle helter som leverte og mye underholdning! Selvsgat var det også litt i andre enden av skalaen, selv om det etter min mening var lite…..noen skuffelser var det dog, og her har jeg laget en høyst subjektiv liste over mine 5 største skuffelser-med kort begrunnelse, rangert fra 5.plass til den største skuffelsen…

5. Argentina offensivt

Messi og Aguero

Messi og Aguero

Joda-Messi leverte-men hvor var de andre? Argentina stillte med det som nesten på forhånd kunne se ut som tidenes angrepstrio før VM i Brasil med Aguero-Messi-Higuain, det er kanskje bare RRR-rekken til Brasil som har vært i nærheten. Ihvertfall før VM. Under VM var det kun Messi som leverte, og da hjelper det ikke at han var VMs beste spiller. Aguero og Higuain spillte 12 kamper tilsammen. De scoret et mål. Når 3 mann la seg rundt Messi og han fikk spillt fri ballen var det bare trist å se hvor lite som ble gjort med den. Aguero var riktignok åpenbart ikke 100% i mesterskapet, men allikevel. Mest tydelig var kanskje dette i finalen når Higuain først bommet på mål alene med keeper, og så feiret hemningsløst etter en offside han ikke burde havnet i. Argentina presterte bra-de ble bare slått av det beste laget- men offensivt var det en stor skuffelse utenom Messi.

4. England
england-world-cup-2014_1400573959

Nå var det nok mange som ble mer skuffet over England enn meg, både i England og i Norge hvor vi er mer anglofile enn Prins Charles. At England ikke gikk videre var dog kanskje ikke heeeelt overraskende- gruppen med Italia, Uruguay og Costa Rica var ikke den svakeste. Men England burde gått videre- istedet ble det 1-2 tap mot Italia, 2-1 tap mot Suarez og 0-0 mot miniputt Costa Rica. 1 poeng på 3 kamper, 2 mål scoret og hjem i skam. England var nok nokså glad de fikk følge hjemover av Spania, noe som tok endel av oppmerksomheten fra dem….

3. Cristiano Ronaldo

Slik husker jeg CR7 fra VM-krnaglete, sur og ikke scorende...

Slik husker jeg CR7 fra VM-krnaglete, sur og ikke scorende…

Portugal var av noen sett på som utfordrer til å nå svært langt i VM denne gang- de hadde tros alt VERDENS BESTE spiller på laget. Slik gikk det ikke-langt ifra faktisk. 4-0 for Tyskland i åpningskampen, en 2-2 kamp mot et hardtarbeidende USA og en slite 2-1 seier mot Ghana til slutt holdt ikke, Tyskland og USA avanserte. CR7 scoret et mål, i siste kampen etter 80min, mot Ghana. Portugal på hue og rævva ut altså. Der Messi, Neymar og Rodriguez nærmest alene fikk laget sitt videre sviktet CR7 når han ikke måtte svikte. 3 kamper. 23 skudd. 1 mål. Til sammenligning hadde Messi 22 skudd og 4 mål på 7 kamper. Det jeg husker CR7 best for etter dette VM er risting på hodet, en meget lav underleppe og bebreidende blikk og fakter mot medspillerne.

2. Brasil offensivt
FredvsMuller

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si engang jeg….. Det ble kamuflert litt av Neymar i de første kampene selv om vi la litt merke til det da også. 3-1 mot Kroatia, 0-0 mot Mexico med en fabelaktig keeper og så en behagelig 4-1 seier mot Kamerun. 1-1 mot Chile i 8-delsfinalen og så 2-1 mot Columbia i kvartfinalen. Så forsvant Neymar-og da så vi det helt tydelig. Ikke misforstå-Brasil hadde ikke slått Tyskland med Neymar på banen heller. Men uten Neymar hadde de ikke slått noen virket det som. Fred, Hulk og Jo- Brasils angripere utenom Neymar. Tilsammen 15 kamper i VM-1 mål scoret. De ter ikke til å tro. De to siste kampene i VM spillte Brasil som jeg aldri har sett før- landet me spillere som Pele, Ronaldo, Rivaldo,Ronaldinho,Romario,Kaka…. de spillte uten en eneste spiss som våget-eller kunne- utfordre en mot en i angrep. Tidligere har en mot en for Brasil nesten vært å regne for en stor målsjanse. Dette VM var det å ha god dekning for det forsvarende lag sålenge Neymar ikke var der. Dette var bare trist fra semifinalen og ut for Brasil.

1. Spania
spain-exit-world-cup

Hva skal jeg si- storfavoritter. Regjerende VM og EM mestre. Riktignok mente jeg-og mange andre- at 4 på rad ble for mye, det måtte lugge litt imot. Men ikke som dette. Jeg hadde tippet de til semifinale. 1-5 tap for Robben og nederland første kamp. 0-2 tap for Chile i andre kamp og på rævva ut. Berget bittelitt ære med 3-0 seier over Australia i siste kamp, noe jeg tror de skulle fått slite med hadde Cahill ikke vært suspendert for Australia i den kampen. Iniesta, Xavi, Ramos, Fabregas,Torres, Casillas…..på hue og rævva ut etter 2 kamper altså. En liten trøst for Italia og England kanskje, som nok fikk dempet litt av egne skuffelser med denne gigantoverraskelsen. De enste som ble glade var nok bookiene.

Enig/Uenig? Andre forslag? Bruk kommentarfeltet!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.