Champions League finale 24.mai 2014 Real Madrid vs Atletico Madrid

Hva: Finale Champions League 2013/2014
Hvor: Estadio Da Luz Stadium i Lisboa Portugal
Når: 24.mai 2014
Kampstart: kl 20:45

Hva skal man si- det blir ikke så mye større enn finale i Champions League i fotballens verden-med unntak av VM finale selvsagt. Jeg har ikke oversikt men det kan ikke ha vært mange ganger en Champions League/Mesterliga finale har blitt spillt mellom to lag fra samme by….kan det være første gang mon tro-jeg tror nesten det må være det ? Legg gjerne igjen en kommentar under om du har svaret på det. Det er altså El Derbi Madrileño i den «europeiske klubbfinalen»-nokså sterkt levert.

Når det er sagt-selv om disse lagene er fra samme by, er det milevis mellom dem på mange måter….. jeg syns dette bildet egentlig oppsummerer mye av det som er glasuren på kaka for denne spesielle CL finalen: (trykk på bildet for større versjon- bildet brukt med tillatelse fra Bettingexpert.com)

Brukt med tillatelse fra www.bettingexpert.com

Brukt med tillatelse fra www.bettingexpert.com

Det er altså to vidt forskjellige klubber-ihvertfall økonomisk- det er snakk om. Den ene velsignet av konger og diktatorer, den andre litt mer anonymt beliggende både i byen og på tabellen. Stort sett altså- men ikke denne sesongen. Atletico Madrid ble seriemestre sist helg når de klarte 1-1 på selveste Nou Camp. Men kan de hamle opp med et Real Madrid i desperat pokaljakt mon tro? At de har vunnet CdR (cupen) med finaleseier over Barcelona holder ikke for et lag som spiller med historiens to dyreste fotballspillere sammen på topp.

Så har vi selvsagt flere spennende dueller i kampen- keeperduellen (Casillas-Courtois), superspissduellen (Ronaldo-Costa) og trenerduellen (Ancelotti-Simeone)- forutsatt at Costa blir klar da-noe jeg personlig er litt skeptisk til. Han burde vel ikke startet mot Barcelona heller sist helg… Disse duellene kan fort bli avgjørende for utfallet av kampen.

En ting er ihvertfall sikkert- vinner Atletico Madrid betyr det en ytterligere dreining av europeisk fotball mot Spania (noe disse to lagene i finalen allerede har sørget for delvis forsåvidt)-og en ny demonstrasjon av at Spania ikke bare er to lag som endel hevder.

Jeg gleder meg-og heier nok på Atletico, kaosbamsen Costa og energiske Simeone!

Mulig lagoppstilling:
Real Madrid (4-3-3): Iker Casillas – Dani Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Asier Illarramendi, Luka Modric, Angel Di Maria – Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo.

Atlético Madrid (4-4-2): Thibaut Courtos – Juanfran, Miranda, Diego Godin, Filipe Luis – Koke, Gabi, Tiago, Arda Turan – Diego Costa, David Villa.

Kjøp Atletico Madrids hjemmedrakt 2013/2014 her

Kjøp Real Madrids hjemmedrakt 2013/2014 her

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.