Capello trekker seg 4 mnd foran EM i Polen/Ukraina

England

England

Fabio Capello har sagt opp jobben som landslagstrener for England, etter uenighet med det engelske fotballforbundet om håndteringen av John Terry. Chelsea-spilleren står overfor anklager om rasisme, og har av FA blitt fratatt kapteinsbindet. Capello mener forbundet har fornærmet ham på det groveste ved å ta en avgjørelse om hvem som skal være landslagets kaptein, og valgte å avslutte arbeidsforholdet med umiddelbar virkning på et krisemøte med FA i kveld.

Capello vant 24 av 37 kamper og fikk sju uavgjorte kamper og seks tap med det engelske landslaget. Statistikktjenesten Opta Sports melder på Twitter at seiersprosenten på 67 prosent er den beste for en permanent ansatt England-sjef.

Dette er KRISE om du spør meg- England er som kjent ikke det helt store mesterksapslaget, og å miste treneren-attpåtil i en opphetet debatt rundt valg av kaptein-rett før EM er det siste de trengte. Det er jo ingen liten problemstilling neste treneren skal forholde seg til heller-Terry er vel egentlig det naturlige valget som kaptein. MEN-han er anklaget for rasisme-mot Anton ferdinand, bror av midtstopperkollega på landslaget Rio Ferdinand….og så har Terry vært utro, mot landslagskollega(tidligere?) Bridges. Er dette egentlig en mann man KAN ha som kaptein, selv om han sportlig oppfyller alle krav? Å være kaptein hander jo om mer enn bare det som skjer på banen mener jeg….

Med 4 måneder haster det å finne en erstatter, men potensielle trenere til Englands landslag vokser ikke akkurat på trær… den mest aktuelle virker å være Tottenhams populære trener Harry Redknapp, som virkelig har fått fart på Spurs de siste 3 sesongene-men det er ikke gitt at han «får» gå av klubben, de er midt i innspurt mot mot en topp-3 plassering og tap av trener er det siste de trenger. Dessuten er jeg litt usikker på om Redknapp vil vli trener nå-på denne måten. 4 mnd er veldig kort tid, og han risikerer å få en elendig start med kort oppkjøring til EM, potensiellt et dårlig resultat der (husk at Rooney er utestengt første kampene) og muligens ødelegge sin mulighet for en lengre suksessrik karriere som trener for England.

Blir VELDIg spennende å se hva som skjer og det koker nok godt hos FA for tiden!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.